П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
15 Квітня 2016

ЩО БУДЕ З ПРИМІЩЕННЯМ ДРУКАРНІ?

Цього тижня міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ мав зустріч із правлячим єпископом Кам’янець-Подільської дієцезії РКЦ Леоном ДУБРАВСЬКИМ, під час якої йшлося про відновлення духовної семінарії в приміщенні за адресою: майдан Польський ринок, 18, де вона колись була.

ЩО БУДЕ З ПРИМІЩЕННЯМ ДРУКАРНІ?Римо-католицька духовна семінарія в Кам’янці-Подільському заснована 1770 р. єпископом Адамом Красінським. Будинок для семінарії, де вона розміщувалася до 1793 р., зведено 1782 р.

Як нам повідомили в мерії, проект може бути втілений у життя, якщо польська сторона винайде для цього кошти. Передбачається, що на першому поверсі будівлі облаштують амбулаторію сімейної медицини, потрібну для жителів Старого міста. Також медичне обслуговування там зможуть отримувати туристи. Є задум зробити в приміщенні й музей друкарства. Це зрозуміло, адже протягом багатьох років тут розміщувалася і працює донині міська друкарня.

Аби дізнатися про її долю, ми розмовляли з директором КП «Міська друкарня» Віктором ЄРМЕНЧУКОМ.

– Питання передачі цього приміщення католицькій громаді порушується не один десяток років, – розповідає Віктор Петрович. – Ми – комунальне підприємство, і якщо міська рада вирішить, що потрібно перенести друкарню в наш інший корпус, розташований поруч, то ми, в принципі, не проти. Питання в фінансуванні, адже гроші потрібні не тільки на переїзд. На сьогодні в приміщенні на Польському ринку, 18 розміщуються, крім поліграфічного підприємства, житло для 6 сімей працівників друкарні, а також редакція газети «Край Кам’янецький».