Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
22 Квітня 2016

ЦВІТЕ, ПАХНЕ ТА ЧЕКАЄ БЛАГОУСТРОЮ

Сезон квітів у розпалі. Традиційно розцвіла й алея торгівлі рослинами, що тулиться біля новозбудованих кіосків у центрі міста. Виробникам, які продають власноруч вирощені квіти, таки вдалося відстояти своє право на заробіток. Тепер вони чекають обіцяного тут благоустрою.

Велике переселення підприємців-квітникарів із «шанхаїв» у нові кіоски ледь не обернулося плачевно для літньої алеї, адже постало питання про зміну місця її дислокації. Проте «літників» таки вирішили не чіпати, що дало можливість кожному, хто сам вирощує квіти, заробити на цьому копійчину.

– Важливо, аби місце для торгівлі отримав не лише підприємець, який має великі обороти, але й бабуся, котра принесла на продаж два вазони, – каже Вадим БІЛЮК, новий директор КП «Побуткомбудсервіс», що обслуговує цю алею. – Люди приходять сюди торгувати не через те, що не мають де себе подіти, а тому, що хочуть заробити на життя.

Ще 2011 року міська рада прийняла рішення про надання підприємству тимчасового дозволу на організацію сезонної торгівлі квітами на проспекті Грушевського. Ми маємо право розмістити людей на стежці від «п’ятачка» до перехрестя, цю територію й прибираємо. Тут торгують виробники квітів і підприємці, які на сезон укладають із «Побуткомбудсервісом» договір на обслуговування, сплачуюючи щомісяця 65 гривень за метр. А для людини, яка приходить продавати поденно, метр коштує 2,5 гривні в день. Цілком прийнятна ціна. До речі, на алею приїжджають торгувати виробники із Кам’янки, Довжка, Хотина, Жванця, Тернопільської та Чернівецької областей. Загалом близько 60 людей.

Наразі відомо, що незабаром тут зведуть ще один ряд кіосків. Утім, зі слів Вадима Білюка, літня алея залишиться на своєму місці, де буде створено комунальний ринок. Крім того, міська влада запланувала вимостити цю стежку плиткою за компанію із «п’ятачком» та облаштувати накриття.