Субота, 27 Квітня 2024 р.
22 Квітня 2016

ГАДЖЕТИ ЗАРЯДЖАТИМЕМО ВІД СОНЦЯ

У Кам’янці-Подільському можуть з’явитися сонячні батареї, від яких охочі матимуть можливість зарядити свої електронні пристрої. Таку ідею озвучила міська рада, а розробляти ескізні проекти конструкцій взялися студенти коледжу будівництва, архітектури та дизайну.

– Сьогодні передові країни світу все частіше використовують сонячне випромінювання для вироблення енергії, – каже міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ. – Плануємо і в нашому місті облаштувати конструкції з сонячними батареями, де б мешканці та гості могли підзарядити свої телефони й планшети.

Із представлених студентами пропозицій, як би могли виглядати сонячні конструкції, обрали три. Їхні автори отримали грошові премії від міського голови та грамоти виконавчого комітету. Фаворитом став Дмитро ОМЕЛЬЧУК, який запропонував альтанку з дахом у вигляді книги, в яку вбудована сонячна батарея. Внутрішня сторона даху міститиме факти з історії міста. Друге місце отримав проект В’ячеслава РАЄЦЬКОГО «Птах миру» у вигляді голуба, що на крилах випромінює енергію сонця. Відзначили також і роботу Анни ЛЯХОВСЬКОЇ.

Для втілення задуму в життя вже закуплено п’ять сонячних батарей.

Проект





ГАДЖЕТИ ЗАРЯДЖАТИМЕМО ВІД СОНЦЯ









За матеріалами прес-служби міської ради.