Четвер, 28 Березня 2024 р.
22 Квітня 2016

ПОКЛАДАЮТЬ НАДІЇ НА БАКТЕРІЇ

Проблема смороду від відстійників ДП «Довжоцький спиртозавод» набуває неабиякої актуальності навесні, коли «аромати» значно загострюються.

19 квітня з міським головою Михайлом СІМАШКЕВИЧЕМ зустрілися представники «Укрспирту», аби обговорити питання переробки барди. Зійшлися на тому, щоб у травні організувати розширене засідання за участі представників райдержадміністрації, обласної влади та екологічних служб.

За декілька днів до цього, 15 квітня, на спиртозавод завітали обласні та місцеві депутати від політичної сили «За конкретні справи». Під час зустрічі з директором заводу Оленою СУЩЕВСЬКОЮ йшлося про залучення до вирішення проблеми обласного департаменту екології. Також обговорювали можливість дослідження бактерій, які би впливали на ліквідацію запаху від барди заводу.

– Ці бактерії – чи не єдиний варіант усунення їдкого запаху, – розповідає депутат облради Микола ХАРКАВИЙ. – Знаю, що на підприємство надходила пропозиція від Ладижинського заводу ферментних препаратів щодо їх створення. Його працівники взяли проби барди і обіцяли за декілька місяців представити результати своєї роботи. Можливо, таки створять панацею, яка врятує наше туристичне місто від нестерпного смороду.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.