Четвер, 18 Квітня 2024 р.
13 Травня 2016

«ЗАМІНУВАЛИ» ЛОМБАРД

«ЗАМІНУВАЛИ» ЛОМБАРДОдинадцять ломбардів довелося прощупати вибухотехнікам через невдалий жарт пенсіонера, котрий учора вранці зателефонував до поліції. Незнайомець повідомив, що заклав вибухівку під ломбард, розташований біля Центрального ринку. Поліцейським довелося добряче попітніти, розплутуючи головоломку. Адже саме в цьому районі ломбардів є аж 11! А під яким саме вибухівка – зловмисник не уточнив.

Поліцейські негайно перекрили рух на пр.Грушевського, а працівники ДСНС стали на сторожі.

– З усіх ломбардів, що в районі Центрального ринку, евакуювали працівників і відвідувачів, -­ розповіла речник міського відділу поліції Ольга ШМОРГАЛ. ­ Правоохоронці пе­ревірили приміщення на наявність підозрілих і вибухонебезпечних пристроїв.

А доки поліцейські чатували біля ломбардів, чекаючи на вибухотехніків із Хмельницького ГУ Нац­поліції, сотні кам’янчан спокійно базарували, навіть не підозрюючи про можливу небезпеку.

По обіді всі 11 ломбардів ретельно перевірили, але вибухівки не знайшли. Натомість ввечері правоохоронці таки розшукали псевдомінера.

– Ним виявився 75-­річний мешканець Дунаєвецького району, який провину визнав, ­ повідомив голов­ний поліцейський міста Ігор КШЕМІНСЬКИЙ. -­ Свій вчинок пояснив тим, що його син часто здавав речі до ломбарду, а за отримані гроші пиячив. Тому батько в такий спосіб хотів помститися, а про кримінальну відповідальність навіть не здогадувався. Проте такі дії караються штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів, або арештом до шести місяців, або обмеженням волі до трьох років.