П'ятница, 29 Березня 2024 р.
20 Травня 2016

ВИДІЛИЛИ 8 МІЛЬЙОНІВ, А ПОТРІБНО ЩЕ 40

На будівництво житла для військовослужбовців Хмельниччини Кабмін виділив 21 млн.грн. Частина суми перепаде Кам’янцю-Подільському. Але чи вистачить цього, аби звести дах над головою в усіх, хто стоїть у квартирній черзі?

Для наших захисників виділено 8 млн.грн. Їх витратять на будівництво 108-квартирного житлового будинку, що на пр.Грушевського. 

– Там спланований житловий комплекс для військовослужбовців, – розповів «Подолянину» начальник гарнізону полковник Володимир РОДІКОВ. – Дві багатоповерхівки уже є, ще три – запланували. П’ять років тому почали будувати 108-квартирний будинок, який мали здати 2013 р. Але звели лише чотири поверхи, й виділені кошти закінчилися.

Фінансової підтримки у верхах шукали командування гарнізону, забудовник, влада міста, народний депутат. Цю проблему донесли й начальнику Генштабу Віктору МУЖЕНКУ, котрий нещодавно навідувався до міста. Нарешті гроші виділили, але цьо-го замало, щоб завершити недобуд. Потрібно ще щонайменше 40 млн.грн. Адже через стрімкий ріст валюти поповзли догори й ціни на будматеріали.

На сьогодні, за словами Володимира Геннадійовича, у квартирній черзі в гарнізоні перебувають близько 300 сімей військовослужбовців і ветеранів військової служби. Але ця цифра зміниться, коли до міста масово почнуть переводити військовослужбовців новоствореної 48-ї інженерної бригади. Охочих мати власну домівку буде щонайменше тисяча. І навіть зведення трьох нових будинків не вирішить проблеми.