П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
27 Травня 2016

КАРДІОХІРУРГИ ПРАЦЮЮТЬ. НА ЧЕРЗІ – НЕЙРОХІРУРГИ

На два дні наше місто стало центром для сотні світил кардіохірургії з усієї України та сусідніх держав, котрі приїхали на 29-ту науково-практичну Міжнародну конференцію «Актуальні проблеми кардіохірургії». Вчора за участі поважних іноземних гостей із Польщі та Білорусі в сесійній залі відбулося офіційне відкриття заходу, яке розпочали хвилиною мовчання на знак пам’яті про колег, які пішли з життя: основоположника української кардіохірургії Геннадія Книшова та всесвітньо відомого кардіохірурга Миколи Володося.

КАРДІОХІРУРГИ ПРАЦЮЮТЬ. НА ЧЕРЗІ - НЕЙРОХІРУРГИ	– На сьогодні серцево-судинна хірургія – це та галузь, що розвивається семимильними кроками і є важливою. За даними ВООЗ, майже 68% у структурі летальності займають серцево-судинні захворювання, й цьому ми повинні запобігти, – відкриваючи конференцію, зазначив голова правління Асоціації серцево-судинних хірургів України Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ.

Привітали кардіохірургів також голови ОДА Олександр Корнійчук та облради Михайло Загородний, нардеп Володимир Мельниченко, міський голова Михайло Сімашкевич, директор обласного департаменту охорони здоров’я Яків Цуглевич, віце-президент НАК Володимир Коваленко.

Впродовж двох днів учасники обговорювали важливі питання кардіохірургії, запозичили досвід головного кардіохірурга з Білорусі Юрія Островського, слухали лекції українських світил та стали свідками телемосту між Кам’янцем-Подільським і Києвом.

А вже у вересні до нашого міста знову з’їдуться лікарі. Як повідомив «Подолянину» під час перебування в Кам’янці колишній міністр охорони здоров’я України Микола ПОЛІЩУК, 15-16 вересня в нас відбудеться Всеукраїнський з’їзд нейрохірургів.