П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
27 Травня 2016

ПРИЗОВНИКІВ ЗАПРОШУЮТЬ ДО ВІЙСЬККОМАТУ

У військкоматі нині «гаряче» – триває весняний призов-2016. До армії кличуть юнаків віком 20-27 років незалежно від того, отримали вони повістку чи ні. У зону проведення АТО новобранців не відправлятимуть.

Як розповів нам військовий комісар підполковник Володимир ВОЗНИЙ, призов стартував із 5 травня й триватиме до кінця червня. Цьогоріч камуфляж приміряють близько двох сотен юнаків із міста і району. Вони поповнять лави Збройних сил України, Нацгвардії, Держприкордонслужби та Державної служби транспорту і зв’язку. До армії беруть придатних до військової служби хлопців, які не мають відстрочки чи звільнення від призову.

– Призовники-студенти, які мають відстрочку, можуть використати її лише один раз за період навчання, – пояснює комісар. – У такому разі до військкомату вони мають подати підверджувальні документи. Якщо цього не зроблять до 1 жовтня, автоматично втратять відстрочку на строкову службу.

І хоча призовна кампанія в розпалі, але відбувається вона досить мляво через неявку майбутніх солдатів.

– Багато юнаків ухиляються від строкової служби, – продовжує Володимир Миколайо-вич. – Відомості про них будуть занесені до загальноукраїнського реєстру призовників і військовозобов’язаних. Нагадаємо, що ухилення від армії, відповідно до статті 335 Кримінального кодексу України, карається обмеженням волі до трьох років. 

Паралельно із призовом строковиків триває набір і на контрактну службу в ЗСУ. У військкоматі створено робочу групу, яка оперативно оформляє необхідні документи. Від початку року контракт уже встигли підписати 150 жителів Кам’янеччини.