Середа, 24 Квітня 2024 р.
10 Червня 2016

У МІСТІ ПРАЦЮВАВ ВІЦЕ-ПРЕМ’ЄР-МІНІСТР

Минулої п’ятниці місто над Смотричем відвідав віце-прем’єр-міністр України Павло РОЗЕНКО. Посадовець взяв участь у засіданні правління Пенсійного фонду, зустрівся із керівниками міста і району та журналістами. Зокрема, на прес-конференції йшлося про життя Пенсійного фонду, газових «королів» і «королев» та про те, як нам, українцям, зіскочити із російської газової голки.

Павло РОЗЕНКО– Ситуація в Пенсійному фонді нині непроста, – зазначив віце-прем’єр-міністр. – Цьогоріч виділяється рекордна сума на погашення пенсійного дефіциту (близько 145 мільярдів гривень). Ця цифра прогнозована через те, що Уряд зменшив податковий тиск на бізнес. Але пенсіонерам хвилюватися не варто – всі пенсії платитимуться вчасно і в повному обсязі, а з 1 грудня планується 10% підвищення.

Крім того, знято оподаткування пенсій, що торкнеться 300 000 пенсіонерів, – шахтарів, науковців, військовослужбовців, чорнобильців. А ще Уряд взяв чітку лінію на зменшення податкового, фіскального, регуляторного тиску на бізнес. Чекаємо на зворотну реакцію – легалізацію економіки та заробітних плат у першу чергу в недержавному секторі економіки. Це призведе, на нашу думку, до збільшення доходів у Пенсійний фонд. Так знайдемо додатковий ресурс, аби збільшити соціальні стандарти.

Торкнувся посадовець і питання, як Україні здобути енергонезалежність. За його словами, це має стати національною ідеєю. Власне за 25 років незалежності в України для цього з’явився реальний шанс.

– Ми воюємо з Росією, але платимо кошти за російський газ, тим самим піднімаючи економіку країни-окупанта, – вважає Павло Валерійович. – Чимало українських політиків зробили бізнес і кар’єру на російському газі, але потрібно це змінювати. Сьогодні Німеччина, Литва, Латвія і Польща поступово відмовляються від газу як дорогого енергоносія, застосовуючи енергію води, вітру, землі, брикети, пелети тощо. То чому так не можемо чинити і ми? Нам треба збільшувати видобуток газу власного виробництва, а також усім скорочувати споживання газу, використовувати електроенергію та альтернативні види палива. Тоді вже за три роки зможемо стати енергетично незалежною державою.

До слова, Україна споживає близько 35 млрд.куб.м газу на рік, при цьому видобуває лише близько 14.