Четвер, 25 Квітня 2024 р.
17 Червня 2016

ПАСАЖИРСЬКІ ПЕРЕВЕЗЕННЯ

ПЕРЕВІЗНИКИ ПІШЛИ НА КОМПРОМІС

Конфліктна ситуація через відмову водія маршрутки безкоштовно везти АТОвців закінчилася переговорами за мирним столом і обіцянкою перевізників возити всіх учасників бойових дій безкоштовно.

– Було організовано зустріч перевізників із громадськими організаціями афганців та учасників антитерористичної операції, – коментує голова Спілки перевізників Микола ЧАЙКОВСЬКИЙ. – Ми домовилися, що скільки б учасників бойових дій на зупинці не стояло, водій маршрутки не відмовить їм у перевезенні, хоча зобов’язаний безкоштовно везти не більше як два. За це, згідно із законом, нам повинні відшкодовувати гроші, але ніхто цього не робить.

Самі ж учасники АТО сподіваються, що суперечок із приводу безкоштовного перевезення більше не виникатиме.

– В іншому разі ми наполягатимемо на складанні протоколу згідно із законодавством і будемо вимагати, щоб штрафували не лише конкретного водія, але й перевізника, – каже голова ГО «Учасники АТО» Павло ВАСИЛЕНКО. – Важливо, щоб до хлопців, які пережили страшні події, ставилися з розумінням. Самим водіям я запропонував упродовж десяти днів провести моніторинг – порахувати кількість перевезених учасників бойових дій, щоб потім мати з чим звернутися по компенсацію. Проте вони відмовилися.

Тетяна ДИКА.


ПІЛЬГОВІ ПЕРЕВЕЗЕННЯ ЗА ПЛАНОМ

За п’ять місяців цього року КП «Комунтранссервіс» здійснило пільгових перевезень на суму 629,1 тис.грн.

Нагадаємо, що з початку року обов’язки фінансування пільгових перевезень були покладені на місцеву скарбницю. Проте місту вдається виділяти кошти на відшкодування цих витрат.

Загалом з початку року на забезпечення пільгового проїзду комунальними автобусами з бюджету виділено 785,8 тис.грн., перевезено 332 тис. 492 особи. Право на пільговий проїзд у комунальному транспорті мають пенсіонери за віком, інваліди всіх груп, учасники бойових дій, діти з багатодітних сімей і діти-сироти.

Сьогодні пільгові перевезення здійснюються без заборгованостей чотирма автобусами за напрямками №20 (мікрорайон Жовтневий – вул.Івана Франка), №21 (селище Першотравневе – «М’ясокомбінат»), №22 (селище Першотравневе – пологовий будинок), №23 (Підзамче – мікрорайон Жотвневий).

За матеріалами прес-служби міськради.