Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
17 Червня 2016

ПРАХ УРЯТУВАВ СЕРП І МОЛОТ

ПРАХ УРЯТУВАВ СЕРП І МОЛОТ

У міськраді вирішували, чи потрібно демонтувати знаки «Серп і молот», розміщені на пам’ятнику в сквері Танкістів. Це питання винесли на засідання виконавчого комітету 16 червня. Символи таки втрималися на місці.

Виконком взявся з’ясовувати, чи потрапляють знаки під дію Закону України «Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Більшість погодилася з аргументами заступника директора департаменту містобудування та архітектури Євгена ФІЛІПЧУКА, котрий запевнив, що серп і молот чіпати не варто. З його слів, є дві причини, через які прописана в законі заборона використовувати й пропагувати символіку комуністичного тоталітарного режиму не поширюється на цей символ.

– По-перше, сам пам’ятник не пропагує режим, – каже Євген Петрович. – А по-друге, в законі чітко зазначено, що заборона не стосується випадків використання символіки на намогильних спорудах, розташованих на території місць поховань. А там, де у нас горить Вічний вогонь, після війни було поховано прах невідомого солдата.