Вівторок, 07 Травня 2024 р.
24 Червня 2016

ЧЕРЕЗ КОГО ЗАВИС У ПОВІТРІ ПРОЕКТ У П’ЯТЬ МІЛЬЙОНІВ?

Ще навесні міська влада анонсувала плани відомого кардіолога зі світовим іменем Бориса ТОДУРОВА встановити у кардіологічному відділенні міської лікарні дорогий апарат ангіограф.

Хворих мали приймати фахівці Інституту серця, а згодом – місцеві кардіологи. Новий апарат дозволив би проводити якісну діагностику судин, а також запобігти інсультам, інфарктам й іншим серцево-судинним захворюванням. Але, як повідомив очільник міськуправління охорони здоров’я Юрій ПЛИВАНЮК, перемовини, що тривали не один місяць, зайшли в глухий кут. На заваді укладанню контракту став головний лікар міської лікарні Ігор ВОЙТЕНКО.

– У багатьох містах України успішно працюють такі проекти, а лікарі радіють, що мають сучасне і якісне обладнання, – коментує Юрій Васильович. – Адже інвестор мав вкласти 5 мільйонів гривень: 3,5 мільйона коштує ангіограф, а 1,5 – ремонт приміщення. Але до підписання угоди так і не дійшло. Бо Ігор Войтенко виставив додаткові умови. Він зобов’язав інвесторів реконструювати приміщення (а це коштуватиме близько 30 000 гривень), у яке мали перенести фізкабінет, бо на його місці планували встановити новий апарат. Я спілкувався з колегами з інших міст і з’ясував, що вони власноруч робили ремонти, щоб тільки заманити інвестора.

Виправити ситуацію взявся міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ, який спілкувався з Борисом Михайловичем. На сьогодні є надії, що договір таки буде підписано, а роботи – продовжено. 

Власне на це сьогодні вже сподівається й Ігор Войтенко, який так прокоментував ситуацію:

– Підписання договору передачі нежитлового приміщення в оренду для розміщення ангіографічного комплексу приватною структурою ТОВ «Альфа-Медика» не відбулося у зв’язку з відмовою орендаря включити в текст пункт, яким він зобов’язується за власні кошти перенести майно та обладнання в інше приміщення лікарні. Цей пункт було передбачено в умовах конкурсу. Нині у цих приміщеннях розміщені фізіотерапевтичний кабінет і кабінет функціональної діагностики.

16 червня на нараді в присутності орендаря, орендодавця та юриста міськвиконкому уточнено всі пункти договору та прийнято рішення про його підписання. А наступного дня під час телефонної розмови з Борисом Тодуровим адміністрацією міської лікарні підтверджено бажання продовжувати впровадження новітніх технологій у лікарні та знайдено повне взаєморозуміння.