Середа, 24 Квітня 2024 р.
24 Червня 2016

ЧИ ПЕРЕЇДЕ АМБУЛАТОРІЯ ЗІ СМИРНОВА?

Мешканці селища Смирнова занепокоєні звісткою про можливе закриття амбулаторії сімейної медицини, що на вул.Павлова, яка обслуговує понад 5 тисяч пацієнтів. Люди звикли до зручного й затишного місця розташування медзакладу та лікарів, які їх обслуговують, тому до такої новини байдужими не залишилися.

Як з’ясувалося, розмови довкола амбулаторії таки мають підгрунтя. Її з тихого приватного сектора на Смирнова запланували перенести в інше місце, що нам підтвердив начальник міськуправління охорони здоров’я Юрій ПЛИВАНЮК.

– Нам дали нове приміщення під амбулаторію за адресою: Саксаганського, 1, – каже Юрій Васильович. – Це новозведений житловий будинок, на першому поверсі якого й передбачений медзаклад. Річ у тому, що приміщення діючої на Смирнова амбулаторії потребує капітального ремонту. Втім, якщо люди будуть проти перенесення закладу, то можемо його не закривати, а надати якомусь дільничому лікарю, який проявить бажання відремонтувати амбулаторію та облаштувати собі житло, адже там є й земельна ділянка. Може бути й інший варіант: лікарі залишаться тут працювати, а в новому приміщенні прийматимуть інші медики. Зробимо так, як буде зручніше людям.

Самі ж люди, дізнавшись про нове місце для їхньої амбулаторії, нарікають на далеку до неї відстань. Мовляв, часто по допомогу дільничого лікаря доводиться йти з температурою, високим артеріальним тиском і поганим самопочуттям, а маршруткою не дістанешся. Більше того, в закладі давно не робили навіть косметичного ремонту, але аварійною будівлю назвати важко. Нове ж приміщення розташоване фактично через дорогу від амбулаторії на вул.Васильєва.