Субота, 20 Квітня 2024 р.
1 Липня 2016

ВЖЕ СІМ ІЗ ДВАДЦЯТИ

Вісім місяців минуло відтоді, як кам’янчани вдруге обрали Михайла СІМАШКЕВИЧА Кам’янець-Подільським міським головою. Виборці віддали свої голоси за Михайла Євстафійовича, оцінюючи попередні його справи та аналізуючи передвиборчу програму.

Що обіцяв кам’янчанам Михайло Сімашкевич, та які пункти передвиборчої програми вже виконані – запитання, які цікавлять багатьох жителів міста.

Цього тижня прес-служба міськради надала інформацію про те, що з 20 пунктів передвиборчої програми сім уже виконано.

ВЖЕ СІМ ІЗ ДВАДЦЯТИ1. ЗАВЕРШЕННЯ БУДІВНИЦТВА НАСІННЄВОГО ЗАВОДУ

Не одну зустріч довелося провести міському голові з німецькими інвесторами, щоб у неспокійний для країни час вони розпочали в нашому місті будівництво заводу європейського зразка. Вже до кінця серпня заплановано завершити всі будівельні роботи та розпочати повноцінне функціонування нового підприємства. Приміщення вже зведено більш ніж на 60 відсотків.

2. ЗАПРОВАДЖЕННЯ СМС-ІНФОРМУВАННЯ ЖИТЕЛІВ МІСТА

ПРО ВАЖЛИВІ ПОДІЇ

Кам’янчани отримують на мобільний повідомлення-попередження про важливі події. Крім того, запроваджено смс-інформування для клієнтів управління надання адміністративних послуг. Кожен, хто подає документи у ЦНАП, сповіщається про їхню готовність за допомогою смс. Воно інформує, що пакет документів заявника пройшов усі процедури, і його можна забрати.

ВЖЕ СІМ ІЗ ДВАДЦЯТИ3. ДОПОМОГА УЧАСНИКАМ АТО ТА СОЦІАЛЬНО НЕЗАХИЩЕНИМ ВЕРСТВАМ НАСЕЛЕННЯ

Допомога учасникам АТО, їхнім родинам, соціально незахищеним верствам населення – надзвичайно важливе питання для міського голови.

З його ініціативи організовуються акції на підтримку військовослужбовців. На різдвяні свята Михайло Сімашкевич особисто відвіз на схід нашим захисникам допомогу та передав гостинці від громади міста.

Акція «Великоднє тепло» теж об’єднала небайдужих кам’янчан і дала можливість зібрати сотні кілограмів допомоги для військових.

Щоразу, як хлопці їдуть у зону АТО, мер спільно з громадою передає їм медикаменти, спальні мішки, продукти харчування, з якими допомогли польські друзі завдяки тісній співпраці з міським головою.

Для допомоги військовослужбовцям цього року з міської скарбниці передбачено більше як 200 тис.грн.

Мер міста на свята відвідує ветеранів, допомагаючи їм фінансово. Особливо дбає очільник Кам’янця про дітей, які потребують особливої турботи. Так, завдяки домовленостям із польськими друзями, вкотре цього літа 45 дітей учасників АТО поїдуть на відпочинок до Польщі. Інша група з категорій діти-сироти та з родин АТО відпочиватимуть наприкінці липня в міжнародному таборі молоді в Укмерге. Ще 55 юних кам’янчан пільгових категорій від’їхали на початку червня на відпочинок до узбережжя Чорного моря.

Також за ініціативою міського голови Михайла Сімашкевича в готельному комплексі «Reikartz» щомісяця організовується дозвілля для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 4 до 10 років.

4. ПРОДОВЖЕННЯ РОБОТИ

З БУДІВНИЦТВА ДИТЯЧИХ МАЙДАНЧИКІВ У ДВОРАХ БАГАТОПОВЕРХІВОК


ВЖЕ СІМ ІЗ ДВАДЦЯТИБлизько сотні дитячих майданчиків встановлено в різних мікрорайонах міста.

Лише за півроку їх з’явилося майже 60. Восени для малечі облаштовано 30 дитячих атракціонів з гойдалками, гірками, пісочницями. Навесні у дворах встановили ще 29.

5. CПРИЯННЯ ПОДАЛЬШОМУ РОЗВИТКОВІ ТУРИЗМУ ТА СПОРТУ

Туризм – одна з основних галузей, яку розвиває Кам’янець. Збільшити кількість туристів як з-за кордону, так і українських – завдання номер один, яке поставив у сфері культурного розвитку Михайло Сімашкевич.

Зважаючи на офіційні показники, це вдається. У квітні, коли місто офіційно відкривало турсезон, до кам’янецької фортеці завітали понад 14 тисяч туристів. Тоді як торік в аналогічний період – трохи більше як 3,5 тис.

Розширює Кам’янець і горизонти своєї співпраці із закордонними друзями. Так, у День міста міський голова Михайло Сімашкевич підписав договір із заступником війта Євою Нощинською-Шкурат про співпрацю між Кам’янцем і польським містом Тарнаво Подгурне. А загалом на святкування завітали делегації з різних куточків світу: Азербайджану, Литви, Латвії, Республіки Хорватія, Польщі (із

7 міст). Лише за попередній тиждень Кам’янець отримав запрошення до співпраці з Австрії та Бразилії.

Підтримка обдарованої моло-ді – пріоритет Михайла Сімашкевича. Вперше за останні декілька років 2016 р. на розвиток спорту виділено суму, майже в чотири рази більшу ніж зазвичай – 270 тис.грн. У минулі роки це були кошти в розмірі 70 тис.грн. Також започатковано премії міського голови спортсменам, які здобули перемоги у змаганнях Всеукраїнського та міжнародного рівнів.

6. ЗАВЕРШЕННЯ БУДІВНИЦТВА ЄВРОПЕЙСЬКОГО СКВЕРУ

Прапори всіх держав, які є членами ЄС, та власне прапор Європейського Союзу замайоріли 21 травня у центрі міста, у Європейському сквері. Відтак у Кам’янці облаштовано ще одну затишну територію для відпочинку, яка має атмосферу Європи.

7. РОЗВИТОК МАЛОЇ АВІАЦІЇ

Швидкими темпами в Кам’янці-Подільському відродилася мала авіація. Фактично з нуля відбудовано аеропорт, який не один рік був занедбаним. На відкриття турсезону, в рамках якого відбувся Фестиваль малої авіації, сюди з’їхалися пілоти з різних куточків України та навіть з-за кордону. Відтепер малі судна безперешкодно можуть використовувати кам’янецьке летовище для зльотів та посадок.

У вересні заплановано приїзд до Кам’янця-Подільського очільника «Укрзалізниці» Войцеха Бальчуна, з яким Михайло Сімашкевич планує обговорити питання додаткового залізничного сполучення з містами України та Польщі.

Уже чимало зроблено, розпочато вагомі проекти, які у процесі реалізації, є чимало планів. Сьогодні Кам’янець має великий потенціал, щоб стати містом по-справжньому щасливих людей.

Прес-служба міськради.