П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
1 Липня 2016

СПРАВИ ВІЙСЬКОВІ

ДОСТУКАТИСЬ ДО НАТО ЧЕРЕЗ АТАШЕ

ДОСТУКАТИСЬ ДО НАТО ЧЕРЕЗ АТАШЕ

До нашого міста завітали військові дипломати із США, Німеччини, Великобританії, Франції, Італії, Румунії, Азербайджану, Норвегії та Республіки Корея.

24 червня на базі Центру розмінування відбувся брифінг за участі представників Київської асоціації військових аташе. Вони прибули, щоб обговорити та втілити спільний із НАТО проект розвитку в Україні національної системи протимінної діяльності та протидії саморобним вибуховим пристроям. Також стало відомо, що Україна розраховує на матеріальну підтримку від НАТО, саміт якого відбудеться у Варшаві вже 8-9 липня.

Україну на брифінгу представляли директор департаменту міжнародного оборонного співробітництва Міноборони полковник Ігор ПРОЦИК, начальник управління екологічної безпеки та протимінної діяльності МОУ Максим КОМІСАРОВ, начальник інженерних військ ЗСУ полковник Юрій ЛУКАШИК.

Начальник Центру розмінування полковник Володимир РОДІКОВ ознайомив гостей із навчально-матеріальною технічною базою, системою підготовки саперів, водолазів і кінологів. Розповіли іноземцям і про досвід роботи наших саперів із пошуку та знешкодження саморобних вибухових пристроїв у зоні АТО. Як зазначив Володимир Геннадійович, наш центр забезпечений сучасним обладнанням, але, власне, військам його не вистачає. І часто військові на міжнародних навчаннях опановують новітні технології, але на практиці не мають змоги їх використовувати.

Віталій ГОРБУЛЕНКО.


СЕРЖАНТИ ВПРАВЛЯЛИСЯ У НАС

А доки Центр розмінування приймав іноземний десант, до 48-ї інженерної бригади з’їхалися сержанти та старшини із військових частин. Під керівництвом начальника відділу підготовки та повсякденної діяльності організаційно-планового управління ГУ оперативного забезпечення ЗСУ полковника Дмитра ТКАЧЕНКА відбулися перші збори з головними старшинами батальйонів і рот. Упродовж трьох днів проводилися навчальні заняття з інженерної, топографічної, вогневої підготовок, а також із РХБ захисту, тактичної медицини та зв’язку. Найвправнішим бійцям наприкінці зборів вручили відзнаки Міноборони.

НАЧІНЖ ВІДВІДАВ ПОНТОНЕРІВ

Учора завершилися традиційні збори з понтонерами та катеристами буксирно-моторних катерів, що проводилися на р.Дністер у с.Велика Слобідка. До початку АТО такі змагання тривалий час не практикувалися, тому нашим понтонерам доводилося відточувати навички в умовах війни. 

Проінспектувати військових завітав начальник інженерних військ полковник Юрій ЛУКАШИК, який зазначив, що злагоджені дії понтонерів – важлива та відповідальна складова успішного виконання бойових завдань.

Галина МИХАЛЬСЬКА.