П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
1 Липня 2016

ЩО ВИРІШУВАЛИ ЕЛЕКТРОННИМИ ГОЛОСАМИ

В оновленій залі та вперше з електронною системою голосування «Віче» проводилася вчора сьома сесія райради, яку відвідали 32 депутати із 36. Засідання розпочалося спокійно – із Державного гімну та вручення подяк, однак згодом у залі завирували пристрасті.

ЩО ВИРІШУВАЛИ ЕЛЕКТРОННИМИ ГОЛОСАМИ

Лише за четвертим разом депутати проголосували за порядок денний сесії. Каменем спотикання стала ініціатива декількох народних обранців звернутися до прокуратури з вимогою провести перевірку щодо порушення посадовцями райради закону про запобігання корупції. Більшість присутніх пропозицію відхилили, тож зачинателі вирішили не голосувати за порядок денний.

Проте врешті-решт його таки затвердили. Крім внесення змін до регламенту райради, низки програм і розгляду депутатських запитів, депутати підбили підсумки опалювального сезону та реорганізували навчальні заклади й ФАПи.

Зокрема, у Чабанівці об’єднають школу і садок в один навчально-виховний комплекс. Така ж доля чекає і гавриловецькі освітні заклади, які об’єднаються в НВК імені Віталія Васільцова – Героя Небесної сотні. Не вирішена остаточно доля Збручанської школи, де навчаються 15 дітей. Поки що депутати тимчасово призупинили її діяльність. Якщо 2 вересня не набереться 25 школярів, заклад закриють.

Під реорганізацію потрапили три ФАПи – у Колибаївці, Гуменцях і Голоскові. Їх перетворять на амбулаторії сімейної медицини.

Також народні обранці звернулися до НПП «Подільські Товтри» з проханням дозволити бригадам єгерів без участі правоохоронців, екологічних і ветеринарних інспекторів відстрілювати лисів, які останнім часом нахабно атакують людські обійстя.

Аж після суду райрада вирішила вийти зі складу співзасновників комунальної газети «Край Кам’янецький» і пустила її у вільне плавання. Після роздержавлення подальшу долю видання вирішуватиме трудовий колектив.

А на завершення сесії депутати прийняли звернення до керівників держави щодо необгрунтованого підвищення єдиної ціни на газ для населення.