Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
8 Липня 2016

КОМУ ЗЕМЛЮ, КОМУ СВІТЛО, А КОМУ ПРИМІЩЕННЯ

Близько трьох сотень питань, серед яких понад 200 земельних, розглянули депутати міськради на пленарному засіданні сесії, що відбулася 5 липня.

Першим у порядку денному був звіт секретаря міськради Дмитра ВАСИЛЬЯНОВА про виконання плану роботи міськради за перше півріччя і затвердження планів на друге. Зокрема, депутати намічають до кінця року займатися бюджетними і земельними питаннями; ознайомитися з виконанням програм щодо молодіжної політики й оздоровлення дітей; прослідкувати за станом підготовки до зими; затвердити стратегічну програму збирання, сортування і переробки сміття; скласти нову програму розвитку малого і середнього бізнесу тощо.

Рішенням сесії у вівторок посмертно присвоєно звання «Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського» загиблому в АТО капітану Андрію КУХАРЮ за особисту мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України.

Депутати підтримали заявку на отримання грантової допомоги від фонду «GIZ» для впровадження енергоефек-тивних заходів із капремонту системи теплозабезпечення і гарячого водопостачання у ДНЗ №2 «Гномик».

Враховуючи плідну співпрацю з німецькими інвесторами, котрі будують у місті насіннєвий завод «КВС-Україна», їм було зменшено розмір пайової участі у створенні та розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста.

Народні обранці таки затвердили проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки на розі пр.Грушевського та вул.Пановецька для релігійної громади «Вознесіння Господнього» УПЦКП. Трохи раніше віряни отримали відмову депутатів, бо ті збиралися винайти інше місце для церкви, проте альтернативи не знайшлося.

Зважаючи на ініціативу різних політичних сил донести до керівництва держави обурення непомірними тарифами на комунальні послуги, до наступної сесії робочою групою буде підготовлено загальний текст звернення.  

А ось на адресу Прем’єра наші депутати вже направили прохання про виділення коштів на капітальний ремонт автомобільних доріг державного значення, які співпадають із міжнародною трасою «Васьковичі – Порубне».

Під час сесії до міського голови звернулися мешканці гуртожитку на вул.Тімірязє-ва, 127, що знаходиться на балансі ДНЗ «Подільський центр професійно-технічної освіти», яким напередодні за борги закладу відключили електроенергію. Газу в гуртожитку немає, і протягом двох днів сім’ї не могли приготувати їжі, хоча справно сплачують за комунальні послуги.

Після сесії Михайло СІМАШКЕВИЧ зустрівся з ними у присутності керівника МРЕМ Георгія ГРУБІ та заступника директора Центру профтехосвіти. Георгій Борисович відгукнувся на прохання керівництва міста і до кінця дня світло в гуртожитку вже було. Однак не відомо на скільки, адже попри те, що місто фінансово підтримує заклад, який не знаходиться в освітній мережі міста, сам Центр профтехосвіти має великі борги за електроенергію.

Майже наприкінці сесії депутатам було продемонстровано фото недобудованого об’єкта, куди влада планує перевести ДЮСШ №2, бо її нинішнє приміщення у жахливому стані. А знаходиться цей об’єкт на території коледжу… Але не індустріального, як про це говорили можновладці у місцевих ЗМІ, а тепер уже харчового. Спочатку здалося, що це помилка. З’ясувалося – ні. На сесії пролунало пояснення, що, виявляється, недобудований спорткомплекс в індустріальному коледжі, який наполегливо просило у держави місто, відновленню не підлягає.