П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
15 Липня 2016

ЗВЕРНЕННЯ НАПИСАЛИ, ЗМІНИ ДО БЮДЖЕТУ ЗАТВЕРДИЛИ

12 липня оперативно пройшла ХV позачергова сесія міськради. До столиці депутати написали три звернення, затвердили декілька програм, прийняли низку земельних питань і найголовніше – внесли зміни до головного фінансового документа міста – бюджету. З усіма завданнями впоралися за одну годину.

До Президента, Прем’єр-міністра і Голови Верховної Ради місцеві обранці звернулися з листами. Перший стосувався підвищених тарифів на газ, тепло та електроенергію. У другому просили передати із державної власності у комунальну недобудовану будівлю громадсько-побутового корпусу коледжу харчової промисловості. Підтримали депутати й ініціативу колег – після доопрацювання направити спікеру листа про недопущення проведення виборів на окупованих територіях сходу України.

Без обговорень передали ромську кибитку Міністерству культури, із міського бюджету виділили кошти на збільшення статутного капіталу комунальних підприємств «Побуткомбудсервіс» і «Міськтепловоденергія», затвердили програми пожежної безпеки та популяризації туристичного потенціалу міста і ще внесли зміни до програми проведення археологічних досліджень в історичному центрі міста.

Втім непорозуміння виникло, коли розглядалися зміни до бюджету. Не всі депутати погодилися виділити кошти на ремонт ліфта і даху в приміщенні міської ради. Однак 293 тис.грн. все-таки витратять на ремонт покрівлі, а 438 тис.грн. – на реконструкцію шахти і ремонт ліфта.

Iще серед прийнятих основних змін – виділення коштів: 1,9 млн.грн. на харчування учнів 1-4 класів; 2,8 млн.грн. – заробітна плата бюджетникам; 840 тис.грн. – медикаменти і перев’язувальні матеріали; 637,2 тис.грн. – пільгові медикаменти; 764 тис.грн. – забезпечення пільг із послуг зв’язку та компенсацію за пільговий проїзд; 1,1 млн.грн. – профтехосвіта; по 2 млн.грн. – дороги і капремонт ліфтів; 500 тис.грн. – встановлення лічильників тепла; 100 тис.грн. – археологічні дослідження; 159 тис.грн. – реставраційні роботи у Водній башті; 200 тис.грн. – розширення міського кладовища; 200 тис.грн. – реконструкція зливової каналізації на перехресті вулиць Гагаріна і Данила Галицького.

Передбачено кошти і на ремонти шкіл і дитсадків.