П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
22 Липня 2016

КАНАТНА ДОРОГА: КАМ’ЯНЧАНИ СКАЗАЛИ «ТАК», ІНВЕСТОР ПІДТРИМАВ

Понад дві тисячі мешканців взяли участь в он-лайн-опитуванні на сайті міськради з приводу доцільності будівництва в Кам’янці-Подільському оглядової канатної дороги. Майже 80% кам’янчан зазначили, що така атракція місту потрібна.

Більше того, половина опитаних згідна навіть проявити громадську ініціативу й долучитися до участі в реалізації цього проекту. А 77,8% готові самі прокататися на канатній дорозі: 50% прагнуть здійснити оглядову подорож каньйоном заради гарних краєвидів, 20% – заради архітектури і стільки ж – аби пережити неймовірні емоції.

Нагадаємо, що історія інвестиційного проекту «Будівництво оглядової канатної дороги в каньйоні річки Смотрич по периметру Старого міста Кам’янця-Подільського» розпочалася ще кілька років тому, втім лише ідейно. У квітні цього року проект здобув перемогу в «битві стартапів» від інвестиційної платформи «Startup.Network». Як результат – маємо інвестора, котрий уже відзняв промо-ролик. Планується його переклад кількома іноземними мовами та масштабна презентація в Україні, Польщі й Чехії.

У рамках цьогорічного святкування Дня міста було підписано меморандум про співпрацю між міською радою в особі мера Михайла СІМАШКЕВИЧА та ТОВ «Кам’янець-Подільська канатна дорога», директором якого є сам інвестор Олексій ЖАБСЬКИЙ із 20-річним досвідом в управлінні інвестиційними проектами.

– Головна умова співпраці – реєстрація бізнесу в місті, створення робочих місць і надходження податків до міського бюджету, – каже Михайло Євстафійович. – Проект будівництва оглядової канатної дороги дорогий, тому його реалізація планується з 2017 року в декілька етапів. Наразі цей задум перебуває на стадії проектної й технологічної розробки, економічних розрахунків, узгоджується поетапний план подальших спільних дій.

За матеріалами прес-служби міськради.