Четвер, 25 Квітня 2024 р.
22 Липня 2016

СПРАВИ ВІЙСЬКОВІ

ВИВЧАЛИ НОВУ СИСТЕМУ

Минулого тижня до Центру розмінування завітав представник координатора проектів ОБСЄ в Україні Антон ШЕВЧЕНКО.

У рамках проекту «Розбудова сектору протимінної діяльності в Україні» він провів тренінг для операторів системи управлін-ня інформацією у протимінній діяльності ІМСМА.

Як розповів заступник начальника по роботі з особовим складом центру підполковник Богдан БЕРКУТА, система ІМСМА була розроблена Женевським міжнародним центром гуманітарного розмінування для забезпечення інформаційних потреб операцій і поєднує в собі можливості бази даних та геоінформаційної системи. Сюди вноситься інформація про підозрілі та забруднені мінами і боєприпасами ділянки, виконані роботи з їх очищення, інформування населення тощо. Впродовж 2014-2015 рр. ДСНС проводила пілотування цієї системи. Цьогоріч до її впровадження приступили ДСНС, Міноборони та Державна спеціальна служба транспорту Міністерства інфраструктури.

Під час тренінгу фахівці Міноборони навчилися вводити в систему ІМСМА дані нетехнічного обстеження від національних і міжнародних операторів, а також інші види інформації, зокрема й про підтримку гуманітарного розмінування в регіонах, які постраждали від бойових дій.

Також Антон Шевченко передав засоби маркування міннонебезпечних ділянок і 9 робочих станцій (персональних комп’ютерів) офіцерам, котрі пройшли тренінг.

ВІДБУЛИ «ГРОЗУ», ГОТУЮТЬСЯ ДО «ПІВДЕННОГО ВІТРУ»

ВІДБУЛИ «ГРОЗУ», ГОТУЮТЬСЯ ДО «ПІВДЕННОГО ВІТРУ»

Із масштабних навчань «Літня гроза» у минулі вихідні додому повернулася сотня військовослужбовців 308 батальйону та 11 ПМБ, що входять до складу 48 окремої інженерної бригади.

Впродовж тижня вони виконували військові завдання, мешкали у власноруч обладнаному польовому таборі та готували собі їжу. Вишкіл пройшли як учасники АТО, так і новоприбулі солдати.

– Навчання проводилися на території Київської та Чернігівської областей, – розповів командир 48 інженерної бригади полковник Віктор КОРШОК. – 11 понтонно-мостовий батальйон займався наведенням переправ, а 308 – обладнував ротний опорний пункт. Усі бійці гідно виконали завдання, за що отримали схвальні відгуки від начальника інженерних військ полковника Юрія ЛУКАШИКА та керівництва Генштабу. 

Єдине, що підводило, – це техніка. Адже, щоб дістатися до місця тренувань, кам’янчанам довелося подолати понад тисячу кілометрів. 

Не встигли хлопці насолодитися домашнім вогнищем, як готуються до ще одних навчань – «Південний вітер – 2016».

РЕЗЕРВІСТИ «ПРИБОРКАЛИ» ДИВЕРСАНТІВ

РЕЗЕРВІСТИ «ПРИБОРКАЛИ» ДИВЕРСАНТІВ

Військові стрілецького батальйону Хмельницької області пройшли вишкіл.

Як повідомив військовий комісар Володимир ВОЗНИЙ, до цього підрозділу набрані чоловіки, які проходять військову службу в резерві. Їхнє завдання – бути на захисті та обороняти Хмельниччину від можливих загроз воєнного характеру.

Метою вишколу було налагодження співпраці між різними складовими підрозділами роти та батальйону, а також отримання знань про військову справу.

Тренування відбувалися на полігонах у Хмельницькому та Волинській області. Інструктори проводили для резервістів тренінги з тактичної медицини, основ саперної справи, військової тактики, стрільб. Довелося їм умовно протистояти диверсійним групам. У цьому завданні відзначився кам’янчанин – солдат Олександр ТУКАЧОВ. 

– Такі навчання проводилися в багатьох регіонах України, але гарний результат показала Хмельниччина. До речі, обласний військовий комісар відзначив роботу військовослужбовців і резервістів із Кам’янця-Подільського, – додав Володимир Миколайович.