Середа, 24 Квітня 2024 р.
29 Липня 2016

МІСТО І РАЙОН ПАТРУЛЮЮТЬ ПОЛІСМЕНИ

Понад тисячу сто виїздів на виклики, пов’язані з різними правопорушеннями, здійснили групи реагування патрульної поліції, що працюють у місті з липня. В режимі патрулювання на дорогах Кам’янця свою роботу виконують і колишні ДАІвці, які після реформи також стали полісменами.

МІСТО І РАЙОН ПАТРУЛЮЮТЬ ПОЛІСМЕНИ

Зі слів в.о. заступника начальника міськвідділу поліції Василя ПІДГОРНЯКА, в місті цілодобово працюють дві групи реагування патрульної поліції (ГРПП), в кожній із яких по два інспектори. Ще одне нововведення полягає в тому, що всі дзвінки від мешканців із повідомленнями про порушення відтепер надходять не до чергової частини в Кам’янці, а до call-центру в м.Хмельницький. Уже звідти виклик передається до міськвідділу та повідомленням надсилається вільному наряду. Для цього кожна ГРПП має планшет, місцезнаходження якого відстежується завдяки системі GPS.

– Лише за місяць групи реагування виїжджали на понад тисячу різних порушень, адже працюють у всіх напрямках, у тому числі й безпеки дорожнього руху, мають повноваження зупиняти водіїв, – каже Василь Васильович. – До речі, за попередній тиждень під час патрулювання було зафіксовано шість випадків керування автомобілем у нетверезому стані. Крім того, інспекторам ГРПП вдалося затримати чоловіка, який був у розшуку, та двох осіб, котрі незаконно зберігали наркотики.

У складі міськвідділу поліції тепер і працівники реформованої Державтоінспекції, яких залишилося троє: Віталій ЧАБАН, Олександр СТЕЦУН та Олег КОЛОМИЙ, котрі пройшли переатестацію. Вони виконують свої обов’язки в секторі безпеки дорожнього руху, надаючи допомогу в документуванні ДТП і виявленні порушень ПДР. На окремих дорогах, як раніше, не стоять, а патрулюють різні частини міста.

Чотири групи реагування патрульної поліції з липня працюють і в районі. На денні чергування зазвичай заступають 2 патрулі, на вечірні – залежно від обставин, у свята виїжджають і 3 ГРПП. У їхньому розпорядженні два новенькі спеціально обладнані «Renault Doker». Опорні пункти груп реагування розташовані в чотирьох селах району: Грушці, Гуменцях, Оринині та Жванці.

За інформацією інспектора райвідділу поліції Олега ГОРБАНЮКА, головне завдання патрулів – миттєво реагувати на всі виклики «102», а за їх відсутності – слідкувати за дотриманням правил дорожнього руху, перевіряти адміннаглядних осіб.

– Зазвичай патруль приїжджає на виклик максимум за 20 хвилин, – каже Олег Євгенович. – Це дає змогу якісніше виконувати обов’язки. Приємно, що вже у перші дні роботи наші хлопці Віктор МОСЬОНДЗ і Андрій ХАРУК на гарячому затримали біля Оринина автокрадія, який годину тому викрав у місті автомобіль. За три тижні групи здійснили виїзд на більш ніж 400 викликів, задокументували 96 правопорушень, серед яких 16 фактів керування автомобілями в стані алкогольного спяніння. Така профілактична робота дає позитивні результати, бо в районі значно зменшився рівень злочинності.

Тетяна ДИКА, Вікторія КОЖЕВНІКОВА.