Четвер, 25 Квітня 2024 р.
29 Липня 2016

ЗНЕШКОДИЛИ ДОТ

Небезпечну знахідку часів Другої світової війни виявили за межами с.Гринчук: 105 артснарядів калібру 76 мм та 180 підривників, які відкопали у напівзруйнованій довготривалій оборонній точці (ДОТ). Така кількість боєприпасів складала величезну загрозу мешканцям села, адже за необережного поводження вони могли і підірватися.

ЗНЕШКОДИЛИ ДОТ

За інформацією СБУ у Хмельницькій області, їхні співробітники про підозрілі предмети дізналися від місцевих мешканців ще 19 липня. Наступного ж дня направили повідомлення про це в Головне управління національної поліції. ДОТ першими знайшли чорні археологи. Працівники СБУ хотіли вийти на слід, тиждень їх відслідковували, проте на об’єкті ті так і не з’явилися. Затягувати операцію зі знешкодження вибухівки далі не було можливості, тому, аби убезпечити мирних мешканців, звернулися до представників 5-ї державної пожежно-рятувальної частини 2 ДПРЗ ГУ у Хмельницькій області.

26 липня на об’єкт ДОТ прибула оперативна група на чолі з начальником 2 ДПРЗ ГУ ДСНС полковником служби цивільного захисту Олегом ІВАНЮКОМ, представником СБУ, а також група піротехніків АРЧ АРЗ СП ГУ ДСНС під керівництвом майора Олександра ЦАРУКА, які вилучили та знищили боєприпаси.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.