Четвер, 18 Квітня 2024 р.
5 Серпня 2016

КАНАДСЬКІ САПЕРИ ДРУГОЇ РОТАЦІЇ ЗАВЕРШИЛИ МІСІЮ

КАНАДСЬКІ САПЕРИ ДРУГОЇ РОТАЦІЇ ЗАВЕРШИЛИ МІСІЮ

2 серпня в Кам’янці-Подільському військовослужбовці Центру розмінування ГУ оперативного забезпечення ЗСУ попрощалися з особовим складом Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади, які в рамках другої ротації з січня до серпня 2016 р. навчали українських колег протидіяти саморобним вибуховим пристроям за стандартами НАТО.

Під час останньої зустрічі українських і канадських саперів заступник начальника Центру розмінування підполковник Олег ГАВРИЛЮК подякував командиру групи майору Хюго МАРКОТУ та його команді за порозуміння, компетентність і професійний підхід.

– Спільна робота українських і канадських колег назавжди залишиться приємним спогадом у серцях кожного військовослужбовця Центру розмінування, адже за сім місяців перебування в Кам’янці-Подільському заокеанські гості стали нам справжніми друзями, – підкреслив підполковник Олег Гаврилюк.

У свою чергу майор Хюго Маркот подякував особовому складу Центру розмінування за теплий і гостинний прийом та зазначив, що цей візит особисто в нього залишив незабутні позитивні враження як про державу Україну загалом, так і про пересічних українців зокрема.

Наостанок військовослужбовці обмінялися пам’ятними сувенірами, подарунками і на знак дружніх відносин між Україною та Канадою посадили саджанці дерев-символів двох країн – клен і калину.

Уже 8 серпня у Центрі розмінування розпочне роботу особовий склад третьої ротації військових саперів Збройних сил Канади.

Андрій АГЄЄВ, офіцер регіонального медіа-центру Міноборони України.