Середа, 08 Травня 2024 р.
5 Серпня 2016

ШВЕЙЦАРСЬКИЙ СЛІД У «РЕСПУБЛІЦІ»

Фестиваль «Республіка», що відбудеться в Кам’янці-Подільському 1-4 вересня, розпочав співпрацю з Посольством Швейцарії в Україні.

Під час фестивалю заплановано намалювати мурал українсько-швейцарської дружби. Концепція малюнка ще невідома, але він буде доданий до першого екскурсійного маршруту, який «Республіка» постійно розширює завдяки щорічному стріт-арту. А ще на фестивалі виступить швейцарський гурт «Scream Your Name», що поєднує металкор, рок, альтернативу і електроніку.

Також організатор «Республіки» Андрій ЗОІН повідомив, що відомий український співак Арсен Мірзоян у Кам’янці не лише співатиме, а й щось власноруч намалює на стіні.

Загалом за шість років фестивалю в Кам’янці-Подільському вже створено понад 50 арт-об’єктів художниками з України, Польщі, Іспанії, Італії, Німеччини, Росії, Австралії, Аргентини та Білорусі. Завдяки цьому, наше місто стало першим в Україні, котре представлене в проекті «Google Art Street Project» – найбільшій у світі мистецькій он-лайн-платформі.

Недавно компанія «GProduction» навіть випустила фільм про «Республіку» 2015 р. У півгодинній стрічці показані всі сторони фестивалю, його історію та концепцію. Скажімо, перша «Республіка» мала бюджет лише 3 тис.грн. Творці фільму розповіли про різноманітні цікавинки фестивалю та збирали враження закордонних гостей.