П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
12 Серпня 2016

НА ДЕСЯТКИ АВТО ПАРКОМАТІВ КАТМА

Кам’янчанину, котрий одного дня на власному авто приїхав на ринок, довелося пройти мало не «квест», щоб відшукати паркомат і сплатити за зупинку.

НА ДЕСЯТКИ АВТО ПАРКОМАТІВ КАТМА

– Я залишив авто на платній парковці на Князів Коріатовичів, що біля автовокзалу, – розповідає чоловік, завітавши до редакції. – А найближчий паркомат потрібно було шукати через дорогу та ще й метрів за сто. Бо вмостився він аж біля кафе «Старий друг». Чому на дві парковки є лише один паркомат?  

Із цим запитанням цілком солідарні чимало кам’янецьких водіїв. Утім у міськраді запевняють, що жодних офіційних скарг із цього приводу не надходило, а зобов’язати підприємців встановити більше паркоматів права не мають.

– Усі чотири суб’єкти підприємницької діяльності, які взяли в користування майданчики для паркування, дотримуються закону, – коментує начальник фінуправління міськради Оксана ГУТ. – Відповідно до офіційних документів, на 20 місць має бути встановлений один паркомат, що, власне, й зроблено. Наразі в місті їх є дев’ять. Ми не можемо зобов’язати підприємців розташувати більше паркоматів, але ретельно стежимо за тим, аби майданчики мали розмітки, знаки, паркомати і не порушували умов законодавства.

Зі слів Оксани Анатоліївни, не всі водії поспішають сплачувати за паркування. Тому за цим процесом пильнує оператор паркувального майданчика. Він може пояснити водію, як користуватися паркоматом, або, взявши готівку, сам сплатити за послугу і обов’язково залишити чек на лобовому склі.

Платне паркування збагачує міську скарбницю. Лише за 7 місяців цього року збір за паркування транспортних засобів поповнив її на 91 тис.грн. У міськраді планують, що за рік ця сума становитиме 160 тис.грн.