Субота, 20 Квітня 2024 р.
19 Серпня 2016

ЗЕЛЕНЕ СВІТЛО ЧЕРВОНІЙ АРМІЇ?

17 серпня відбулося чергове засідання міської топонімічної комісії, яке тривало дві години.

Розглянуто 20 колективних звернень громадян і три звернення юридичних осіб із проханням не перейменовувати вулиці Червоноармійської. Оскільки ця вулиця беззаперечно підпадає під закон про декомунізацію, до того ж ще торік сесією міськради її включено до списку вулиць, які потрібно перейменувати, то топонімічна комісія відповідні роз’яснення направить заявникам.

Депутат міськради Геннадій БЕНКЕНДОРФ звернувся з пропозицією, щоб комісія, у зв’язку з недавньою антиукраїнською резолюцією сейму Польщі, скасувала свою рекомендацію про перейменування вулиці Вутіша на вулицю Леха Качинського. Члени комісії погодилися з думкою депутата й свого колеги – одного з членів комісії. Водночас мешканці вулиці Вутіша, яким теж не сподобалася нова назва, звернулися з проханням повернути їхній вулиці давнє ім’я – Старопоштова. Оскільки колишня Старопоштова включала в себе ще й північну частину нинішньої вулиці Суворова, вирішено питання про нову назву для вулиці Вутіша розглянути пізніше, коли справа дійде до перейменування вулиці Суворова, щоб розв’язати проблему в комплексі.

Великий пакет пропозицій про перейменування вулиць надала міська рада ветеранів. Члени комісії уважно його вивчать і при наступних розглядах питань про перейменування обговорюватимуть і варіанти, запропоновані ветеранами (зокрема, щодо увічнення пам’яті про почесних громадян міста).