П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
26 Серпня 2016

СВЯТИНЯ ВІД ВОЛОНТЕРА

СВЯТИНЯ ВІД ВОЛОНТЕРА

У велике християнське свято Преображення Господнього на Кам’янеччині стало на одну святиню більше. Цього дня в с.Кам’янка відбулося освячення джерела Богоявлення Господнього і каплички, побудованої біля нього. Ініціатором і головним меценатом цього важливого для вірян місця паломництва став волонтер, який активно допомагає учасникам АТО, колишній афганець Микола КОНОНОВ.

– Ідею розчищення джерела і будівництва каплички виношував дуже давно, – каже Микола Володимирович. – Торік із цією пропозицією звернувся до Слобідсько-Кульчієвецького сільського голови Руслана НЕСТЕРОВА. Він і весь депутатський корпус сільської ради мене підтримали. Цьому джерелу вдалося поєднати дві сільські ради: Слобідсько-Кульчієвецьку і Кам’янську, адже витікає з однієї, а головний басейн розташований на території іншої. Дуже вдячний керівництву обох громад за розуміння і сприяння. А ще дякую всім, хто долучився фізично, матеріально і морально до цієї великої справи. Скажімо, мій побратим афганець В’ячеслав Терлецький із самого початку і до кінця займався будівництвом, багато місцевих мешканців жертвували кошти.

Неабияку підтримку Микола Кононов отримав і від отця Івана з Кам’янської УПЦ КП Покрови Божої Матері. Тепер духовні наставники обіцяють, що кожної першої та третьої п’ятниці місяця в капличці буде проводитися служба і освячуватиметься вода у джерелі. Воно, до речі, давно славилося чудодійними властивостями. Раніше його називали Сагапівським. За легендою, місцева мешканка Сагапія мала проблеми із зором, тому часто туди ходила вмиватися – і її хвороба минула.

Микола Володимирович переконаний, що віра зцілює, тому такі святині просто необхідні українцям, особливо в цей важкий для країни час. А вислів «Очистив тіло – не забудь про душу», який він написав біля джерела, став його девізом, адже були б у людей чисті й неозлоблені душі, не було б тих проблем, які маємо сьогодні.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.