П'ятница, 29 Березня 2024 р.
2 Вересня 2016

ДРУЖБА ПО-МІЖНАРОДНОМУ

Кам’янець-Подільський продовжує налагоджувати співпрацю з містами інших країн. Упродовж тижня поміцнішали дружні зв’язки із Польщею, Німеччиною та Швейцарією.

27-28 серпня міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ перебував у Польщі. Його запросили на відзначення покровителя міста Перемишль, представники якого по-стійно надають допомогу нашим військовим і переселенцям. Із владою міста обговорили подальшу співпрацю та спільні проекти.

У Перемишлі Михайло Євстафійович провів перемовини і з очільником німецького міста Падерборн Міхаелем ДРАЙЕРОМ. З ним планується підписати договір про співпрацю у сферах історії, культури, туризму, а також щодо обміну досвідом. Розглядається й можливість залучення німецьких міст-побратимів до проектів, що реалізуються в Кам’янці, – створення реабілітаційного центру для учасників АТО та перинатального центру.

Вітали кам’янецьку делегацію і в польському місті Ченстохова. З робочим візитом 26-29 серпня там перебували заступник міського голови Вадим САВЧУК і представники депутатського корпусу міськради. Зі слів заступника мера, з представниками влади Ченстохови обговорено низку цікавих проектів для Кам’янця-Подільського.

Налагоджуватиме дружбу наше місто і з країною Альпів. На 2-3 вересня запланований візит до Кам’янця делегації зі Швейцарії. Михайло Сімашкевич зустрінеться із послом Швейцарії в Україні та Республіці Молдова Гійомом ШОЙРЕРОМ. Крім того, відвідають місто й представники швейцарських комерційних компаній-партнерів – виробника паперової промисловості «Weidman», агрокомпаній «Syngenta AG», «Nibulon». Гості збираються ознайомитися з містом, оглянути місцеві підприємства, зокрема «КВС», а також завітати на «Республіку». Адже в рамках фесту за підтримки Посольства Швейцарії в Україні буде виконано спільний українсько-швейцарський мурал на тему дружби.

За матеріалами прес-служби міськради.