Четвер, 18 Квітня 2024 р.
9 Вересня 2016

«ВИБУХОВЕ» СВЯТО САПЕРІВ

Вітання від Міністра оборони України генерала армії Степана ПОЛТОРАКА, візит начальника інженерних військ полковника Юрія ЛУКАШИКА, близько двох сотень різних нагород, презентований відеоролик і видана книга бойової слави, – так своє 15-річчя 2 вересня відсвяткував Центр розмінування. Гучно, вишукано та по-військовому злагоджено урочистості пройшли в ошатному залі готелю «Клеопатра», де вітання від поважних гостей приймав увесь колектив цієї унікальної військової частини.

Урочистості розпочалися із виконання гімну України

Про те, як народжувався єдиний в Україні Центр розмінування, якими були його перші кроки та чим нині пишаються військові сапери, розповів не лише командир полковник Володимир РОДІКОВ, а й відеосюжет, створений спеціально до ювілею. Всіх, хто доклав зусиль до появи Центру, командир відзначив почесними грамотами. А це генерал-майор запасу Василь Мельницький, полковник запасу Олег Хавронюк, перший очільник Центру полковник Сергій Зубаревський, а також військовослужбовці Валентин Бартиш, Олександр Овчар, Володимир Кудря, Олексій Осадчий, Юрій Янчевський, Олександр Єндрієвич, Віктор Пількевич, Олександр Рощук і Віталій Галіцин.

Привітати іменинників гості з’їхалися із багатьох міст України. Ювілярам вони підготували теплі побажання, приємні сюрпризи та нагороди. Народний депутат Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО, за дорученням секретаря РНБО України Олександра ТУРЧИНОВА, нагородив Володимира Родікова почесною відзнакою апарату Ради національної безпеки і оборони України III ступеня, вручив грамоти і подяки від цієї ради, а також премії 20 військовослужбовцям. Iз рук командира частини нардеп отримав грамоту і пам’ятну медаль Центру розмінування.

Зі стосом нагород приїхав і Юрій Лукашик, котрий вручив від Генштабу почесні нагрудні знаки «За доблесну військову службу Батьківщині» Володимиру Родікову та Миколі Пянковському; «За досягнення у військовій службі» І та ІІ ступеня – Богдану Беркуті, Олександру Гуменюку, Сергієві Мудрому, Олегу Гаврилюку, Олегові Гомілку, Юрію Кондратюку, Андрієві Мельнику; «За взірцевість у військовій службі» І, ІІ та ІІІ ступеня – Юрієві Везнюку, Степану Глібічуку, Володимирові Ковтуняку, Валентину Данішевському, Олександрові Ільєву, Олександру Кравчуку, Олегові Лук’янову, Андрію Олійнику, Русланові Прудиусу, Олександру Топольницькому, Олексієві Барткову, Вадиму Васільцову, Максимові Ковалю, Валентину Райському та Миколі Турченкову. Також начінж вручив грамоти і подяки від начальника ГУ оперативного забезпечення ЗСУ генерал-майора Миколи Кравчука.

Начальник управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міноборони полковник Максим Комісаров презентував цінні подарунки, грамоти і подяки від міністра Степана Полторака. Зокрема, нагрудного знака «За зразкову службу» удостоєні Володимир Біржак, Іван Коваль, Артем Панютін і Сергій Турченков. Володимиру Родікову він передав вітальну листівку із підписом Полторака, текст якої оприлюднено на офіційному сайті Міноборони.

«Наша справа - виготовити, а ваша - «знешкодити», - із такими словами передав смаколик Володимиру Родікову представник ТОВ «Геус-груп», котре годує військовихГрамоти, подарунки і відзнаки сапери також отримали і від заступника голови Хмельницької облради Валерія Лескова, радника голови Хмельницької ОДА Володимира Клімова, секретаря міськради Дмитра Васильянова, голови РДА Василя Сукача, очільника райради Бориса Беца і почесного члена правління міської Спілки ветеранів Афганістану Володимира Панчехи.

Приємний сюрприз для Володимира Родікова підготував заступник ректора Національної академії Державної прикордонної служби України полковник Володимир Кириленко. Він передав командиру документи, що засвідчують присудження йому наукового ступеня кандидата наук.

За мирне небо військовим дякували творчістю мистецькі колективи і співаки. А від пісні «Мій тато – герой» у виконанні вокального ансамблю «Усмішка» з’явилися сльози навіть в очах мужніх воїнів.

Командування й особовий склад Центру розмінування вдячні родині Дарчуків, власникам готелю «Клеопатра», за наданий зал і допомогу в проведенні заходу. 


ВІДСВЯТКУВАЛИ – І ВИРУШИЛИ НА СХІД

Третього вересня 4 роки виповнилося понтонно-мостовому батальйону, який очолює підполковник Руслан ЗЕЛІНСЬКИЙ. День народження військові частини відзначили напередодні, скромно і по-сімейному, бо більшість понтонерів наразі виконують завдання в зоні АТО.

На плацу особовий склад привітали начальник гарнізону Володимир Родіков, командир 48-ї інженерної бригади полковник Віктор КОРШОК і перший командир ПМБ полковник Олександр ПАРОВИЙ. За мужність і героїзм понтонерів нагородили грамотами та подяками.

А 6 вересня декілька десятків інженерів із ПМБ вирушили на схід у чергову ротацію.