П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
16 Вересня 2016

У ЧОТИРИЛАПОМУ ЛЕГІОНІ ПОПОВНЕННЯ

Владним гавкотом про свою появу в Центрі розмінування всіх сповістила 2,5-місячна Амбер породи малінуа. Її до Кам’янця-Подільського привіз керівник ГО «Українські профспілки в Чеській Республіці», колишній випускник К-ПВВІКУ і волонтер Тарас КОСТЮК.

У ЧОТИРИЛАПОМУ ЛЕГІОНІ ПОПОВНЕННЯ– Батько цуценяти – чемпіон світу, який мешкає в Німеччині, а мати – чемпіонка Чехії. Обирали цуцика із гарним родоводом. Її вартість – тисяча євро, – зазначив Тарас Костюк.

Новоприбулий солдат – чотирилапа малінуа – вже стала у стрій та оселилася у вольєрі. Після освоєння на новому місці Амбер має розпочати початковий курс підготовки. Втім її місія – давати гарне потомство.

– У нашому штаті розширилися кінологічні підрозділи, тому маємо селекційне відділення, – розповів начальник Центру розмінування полковник Володимир РОДІКОВ. – Будемо збільшувати поголів’я мінно-розшукових собак, щоб забезпечувати наш центр, а згодом й інші підрозділи Збройних сил України. Сподіваємося, що вже через півтора року Амбер дасть гарний приплід. Тим паче, що «нареченого» із якісним родоводом ми маємо – нині він виконує завдання в Косові. Загалом це вже одинадцята собачка, яку Центру розмінування подарували волонтери.

Володимир Геннадійович подякував Тарасу Костюку та українській діаспорі в Чехії за підтримку, вручив подяки, книгу бойової слави, яку видали до 15-річчя Центру розмінування, а також пам’ятний знак.

До слова, допомога з Чехії почала надходити в Україну ще з часів Євромайдану, а з початком АТО її отримують військові частини та шпиталі. Активно підтримує українсь-

ку армію Посольство України в Чеській Республіці, зокрема перший секретар Любомир Сорока, тимчасовий повірений у справах України Зіновій Гошовський, перший секретар із консульських питань Павло Ковтун, аташе України полковник Сергій Москалюк, а також ГО «Українська ініціатива в Чеській Республіці» (керівник Віктор Райчинець).