П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
16 Вересня 2016

ІЗ ЗЕМЛЕЮ І ПОЛІЦІЄЮ ПОГАРЯЧКУВАЛИ

Перейменування вулиць, у тому числі й Червоноармійської, пам’ятні відзнаки, несподівані повороти при знайомстві з новим начальником поліції, – все це про сімнадцяту сесію міськради, що відбулася 14 вересня.

На її початку міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ вручив секретарю міської ради Дмитру ВАСИЛЬЯНОВУ ювілейну медаль «25 років Незалежності України», якою Дмитра Сергійовича відзначив Президент.

А ось відзнаку міськради «Честь і шана» отримали спортсмени-олімпійці з національного університету: Аліна КОМАЩУК, Олександр ПЄЛЄШЕНКО, Ігор РАДІВІЛОВ і Сергій КУЛІШ. Таку ж відзнаку після повторного голосування вирішили дати і директору ПАТ «Кам’янець-Подільська телерадіокомпанія» Анатолію ПОДОЛЯНУ.

Вшанували депутати пам’ять першого демократично обраного мера Михайла АНОСОВА, посмертно присвоївши йому звання «Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського».

Маленький переворот стався в «герегівців». Заява від фракції партії «За конкретні справи» довела до відома депутатів, що головою фракції тепер є Володимир КОСТИНЮК, причому попередній голова Андрій КОНЮШЕНКО зазначив, що на зібранні з приводу переобрання присутнім не був і свого підпису під заявою не ставив.

На сесії представлено новопризначеного керівника міського відділу поліції Бориса СУШИЦЬКОГО, який до Кам’янця працював у Києві. Але якщо питання про внесення змін до комплексної програми спільних дій міськвідділу поліції та міської ради для Бориса Вікторовича було очікуваним, то про звернення до Авакова від депутатів він навряд чи підозрював. Оголосив текст листа до міністра внутрішніх справ Анатолій ГУРОМА, зауваживши, що надзвичайно загрозлива криміногенна ситуація в місті склалася через те, що за попередні чотири роки в місті було змінено 4 керівники поліції. Нарікання стосувалися нерозкритих злочинів, недокомплектації відділу та «призначення осіб з інших регіонів, які взагалі не володіють ситуацією в місті». Наші депутати попросили в Авакова начальника-земляка, кандидатуру якого вони також будуть обговорювати. 

За переважною думкою в сесійній залі, звернення вийшло різкуватим і не дуже толерантним до нового начальника міськвідділу поліції, який ще просто не встиг себе проявити. Тому депутати вирішили створити редакційну колегію та відкоригувати текст.

Сам же Борис Сушицький зауважив, що статистика не підтверджує поганої криміногенної ситуації.

Згадали депутати від освіти і фестиваль «Республіка» з посиланням на обурення батьків поведінкою гостей заходу, висловлені на батьківських зборах. Про те, чи не батьки випадково давали неповнолітнім дітям гроші на квиток (а це 200-400 грн.), не повідомляли. Натомість запропонували посилити заходи безпеки, зважаючи на трагедію, що сталася з молодою киянкою після фестивалю, а найкраще – перенести його куди подалі.

Не хочеться припускати, що пролунав непрозорий натяк випхати з туристичного міста саме цих туристів, бо вони інші. Молоді, веселі, вільні… і без краваток.

Згідно з рішенням сесії, доповнено перелік загальноміських заходів відкритим Кубком області з мотокросу та чемпіонатом України з авторалі.

Дискутивним вийшло обговорення земельних питань – склалася ситуація, коли на одній сесії депутати давали дозвіл на розробку документації, а вже на нинішній без пояснень відмовляли в подальшому просуванні справи. А ще двом учасникам АТО відмовили в законному виділенні місця під гаражі на Нігинському шосе, де багато незаконних гаражів благополучно стоять.

Проте вже наступного дня відбулося засідання земельної комісії, яка, зважаючи на неоднозначні рішення сесії, вирішила ще раз вивчити ці земельні питання і, можливо, рекомендувати знову винести їх на сесію.