П'ятница, 29 Березня 2024 р.
16 Вересня 2016

ПРО НЕЙРОХІРУРГІЮ ГОВОРИЛИ В КАМ’ЯНЦІ

150 нейрохірургів з України, а також США, Ізраїлю, Єгипту, Туреччини, Молдови, Румунії та Азербайджану на три дні оселилися в Кам’янці-Подільському.

З 14 до 16 вересня в конференц-залі готелю «Клеопатра» проводиться науково-практична конференція. «Травматичні ушкодження центральної та периферичної нервової системи», – ця тема, за словами медиків, не лише актуальна, а й є соціальною проблемою, зважаючи на події, що відбуваються нині на сході країни. 

ПРО НЕЙРОХІРУРГІЮ ГОВОРИЛИ В КАМ’ЯНЦІ

На відкриття заходу завітали і представники міської влади. А вчора із місцевими журналістами зустрілися доктор медичних наук, професор Микола ПОЛІЩУК, директор Інституту нейрохірургії ім. академіка А.Ромоданова НАМН України Євген ПЕДАЧЕНКО, президент Української асоціації нейрохірургів Володимир СМОЛАНКА і завідувач нейрохірургічного відділення обласної лікарні Василь ЛЕВИЦЬКИЙ.

Під час роботи конференції її учасники розглянули проблему відновлення хворих після поранень черепа, хребта і периферичних нервів, обговорили тему стандартизації медичної допомоги, а також питання, які ввійдуть до клінічних протоколів надання допомоги при черепно-мозковій травмі. Обговорюючи важливі медичні питання, нейрохірурги, ортопеди-травматологи, неврологи та реабілітологи одноголосно зазначили, що без реальних змін у медицині не обійтися.

Також учора в рамках конференції на базі медучилища для медсестер проводилися лекції та заняття щодо догляду за важкохворими із черепно-мозковою травмою та інсультом.

Організували конференцію, яка за кількістю учасників відповідає статусу представницького конгресу, Інститут нейрохірургії, Хмельницький обласний осередок української асоціації нейрохірургів та «Асоціація лікарів м.Кам’янець-Подільський».  

Детальніше про роботу нейрохірургів читайте у наступному числі «Подолянина».