Четвер, 25 Квітня 2024 р.
16 Вересня 2016

РАЙОН ВЕЗЕ, МІСТО ПЛАЧЕ

Мешканці вулиці Князів Коріатовичів, що за залізничним переїздом, на грані нервового зриву.

Люди нарікають, що кожнісіньку ніч цією дорогою курсують габаритні вантажівки з піском і щебенем, які не лише створюють жахливий гуркіт, але й добивають дорожнє покриття та руйнуть їхні будинки. В листі до «Подолянина» жителі просять порушити питання заборони важкому транспорту їхати цією вулицею, а також висловлюють підозри, що машини неофіційно вивозять будматеріали із заповідної території.

«Вони їдуть у бік Совиного Яру порожні, десь завантажуються і повертаються вже переповнені, – зазначають люди. – Вночі менший рух, тому ці вантажівки з причепами їдуть з великою швидкістю, аж будинки здригаються. Постійний шум не дає можливості заснути. А дорога, яка не пристосована для руху такого транспорту та має жахливий стан, скоро взагалі стане лише напрямком».

З приводу можливої незаконної діяльності на території державного ландшафтного заказника, яким є Совиний Яр, ми поцікавилися в НПП «Подільські Товтри».

– З того напрямку справді возять коричневий пісок, гравій і вапняк, адже в селах Вихватнівці та Колодіївка працюють кар’єри. У самій же заповідній зоні Совиного Яру видобуток не проводиться, – запевнив представник НПП Юрій МАРТИНЮК.

Зі слів голови Китайгородської об’єднаної тергромади (до якої входять села Вихватнівці та Колодіївка) Юрія Безродного, цілком імовірно, що, у зв’язку з піком сезону врожаю, вночі їздять ще й вантажівки, які возять зерно.

У міськраді прокоментували кам’янчанам і головну їхню проблему – щодо заборони руху вантажного автотранспорту вулицею Князів Коріатовичів.

– Ця дорога від залізничного переїзду вже не міська, її обслуговує Кам’янець-Подільський район, – каже заступник міського голови Сергій БАБІЙ. – Крім того, водії, які їздять із сіл того напрямку, не мають інших варіантів для проїзду.

Натомість мешканці міста, які живуть на дорозі району, висловлюють пропозицію, аби габаритні вантажівки курсували через Кам’янку, минаючи територію Кам’янця.