П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
23 Вересня 2016

ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ ВУЛИЦЬ: ЩО РОБИТИ З ДОКУМЕНТАМИ

«Я проживаю на вулиці Червоноармійській і з вашої газети дізналася про те, що депутати її перейменували на вулицю Героїв Небесної Сотні. Що мені тепер робити зі своїми документами? Як переоформляти і за чий рахунок?» – із таким запитанням до редакції звернулася мешканка Черемушок.

ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ ВУЛИЦЬ: ЩО РОБИТИ З ДОКУМЕНТАМИ

Справді, 14 вересня міська рада ухвалила рішення про перейменування вулиць і провулків (повний текст рішення див. на стор. 2ТБ). Що тепер потрібно зробити їхнім мешканцям?

З’ясувалося, що, згідно з чинним законодавством, після перейменування ніхто не мусить одразу бігти до паспортного столу, щоб зробити відмітку про нову адресу.

Такі зміни можна зробити, коли буде зручно (наприклад, при вклеюванні чергового фото в паспорті чи під час зміни місця проживання).

По роз’яснення «Подолянин» звернувся до прес-служби міськради, яка з посиланням на департамент містобудування та архітектури і юридичне управління надала такий коментар:

«У жовтні 2016 р. департаментом містобудування та архітектури буде проінформовано Державне підприємство «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України, яким вносяться зміни до загальнодержавного реєстру.

Після цього мешканцям можна буде пройти процедуру внесення змін про місце проживання / перебування за новими адресами.

Потрібно звернутися з паспортом у Центр надання адміністративних послуг (адмінбудинок міськради, майдан Відродження, 1, каб. 106). Процедура внесення змін не є обов’язковою, але потрібно пам’ятати про те, що, в разі будь-яких дій із документуванням, продажу, обміну, дарування майна, виникнуть проблеми, тому краще її пройти.

Як зазначено в ст.6 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні», у разі прийняття рішення про зміну нумерації будинків, перейменування вулиць тощо, зазначені відомості за бажанням особи вносяться до документів, до яких вноситься інформація про місце проживання / перебування. Такі відомості вносяться безоплатно».