Середа, 24 Квітня 2024 р.
30 Вересня 2016

ДЛЯ ПЕРЕМОГИ ПОТРІБНА ДОПОМОГА

Яна Погосова, Роман Браеску-Семенишин  та Євген Кіценький«Прийміть слова щирої братерської вдячності за допомогу й підтримку в скрутний для нашої Батьківщини час, а за добру справу нехай віддячить вам Господь мирним і чистим небом над вашими головами… Ми не підведемо». Представники окремої розвідувальної роти 54-ї ОМБр передали подяку й медалі «За гідність та патріотизм» кам’янецьким волонтерам, котрі переймаються долею наших військових і відчайдушно борються в тилу за їхню перемогу.

23 вересня нагородами відзначили Романа БРАЕСКУ-СЕМЕНИШИНА, Олександра ЮРЧИКА, Сергія СФОНЯКА та Яну ПОГОСОВУ. До речі, Яна – мешканка Луганської області, одна із тих людей, хто фінансує волонтерську діяльність із власного заробітку.

– Ваша допомога завжди вчасна і необхідна, – каже представник 54-ї бригади, демобілізований кам’янчанин, який був поранений у зоні АТО, Євген КІЦЕНЬКИЙ. – Не знаю, що б ми робили без маскувальних сіток, костюмів і «кікімор», зроблених волонтерською організацією. На щастя, є мешканці, котрі не залишаються байдужими до подій на сході країни.

Однак, як кажуть самі волонтери, таких людей насправді небагато. Організувавши на території другої школи цілий благодійний цех, вони сподіваються на допомогу та підтримку якнайбільшої кількості кам’янчан. Щодня жінки приходять сюди, аби робити внесок у перемогу наших військових. Тут вони шиють, в’яжуть, плетуть, аби там, у зоні АТО, хлопці таки дочекалися необхідних пакунків.

– Нам катастрофічно не вистачає тканини для сіток і костюмів, тому дуже просимо в кам’янчан допомоги, – зізнаються волонтери. – Можливо, мешканці мають удома звичайну тканину сірого, болотяного, коричневого кольорів. Ми ріжемо зношені камуфляжні футболки й штани солдатів на маленькі шматочки та зв’язуємо їх між собою. Такі заготовки нам передають працівники ринку, жінки з мікрорайону. З них плетемо сітки. Було б добре також отримати постільну білизну білого чи однотонну іншого кольору. З неї шиємо костюми, які взимку слугують маск-халатами. На літо робимо з них «кікімори» – розпускаємо мішки й нашиваємо ці нитки на костюм. А ось запас шкарпеток. Минулої зими жінки з ринку зв’язали більше як 300 пар. Тому будемо вдячні й за нитки. Торік кам’янчани зносили багато продуктів і товарів для військових. А цьогоріч – порожньо. Ніби війна вже закінчилася…