П'ятница, 29 Березня 2024 р.
30 Вересня 2016

ЗНОВУ КЛИЧУТЬ ДО АРМІЇ

З 1 жовтня в Україні стартує осінній призов на строкову військову службу. До армії братимуть хлопців 18-27 років. У зону проведення АТО строковиків не відправлятимуть. Під осінній призов-2016 підлягають виклику на призовну комісію близько трьох тисяч хлопців із Кам’янеччини, але до лав Збройних сил України, Нацгвардії та Державної служби транспорту і зв’язку буде відправлено близько 300.

– Відповідно до законодавства, чоловіки віком від 18 до 27 років зобов’язані з’явитися до військкомату в 10-денний термін із початку призову, незалежно від того, отримали повістку про явку чи ні, – коментує військовий комісар підполковник Володимир ВОЗНИЙ. – До армії беруть придатних до військової служби хлопців, які не мають відстрочки чи звільнення від призову. При призові на строкову службу їм надається одноразова матеріальна допомога в розмірі двох мінімальних зарплат (2900 грн.) та одноразова допомога при звільненні в запас у розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої на день призову. Служитимуть призовники 12 місяців (ті, які мають вищу освіту) або 18.

Комісар також нагадав, що за бажання уникнути призову передбачено покарання – відповідно до ст.335 Кримінального кодексу України, ухилення від армії карається обмеженням волі до трьох років. Тому закликав юнаків бути хоробрими, з честю виконати свій громадянський обов’язок і не переховуватися. 

Також до лав ЗСУ призивають дівчат і жінок віком до 40 років, щоправда, на контракт.