Середа, 24 Квітня 2024 р.
7 Жовтня 2016

СПРАВИ ВІЙСЬКОВІ

ПОНТОНЕРИ ДОЛАЮТЬ «РУБІЖ»

ПОНТОНЕРИ ДОЛАЮТЬ «РУБІЖ»

Із десяток вантажівок і понад 70 військовослужбовців 11-го понтонно-мостового батальйону вирушили на навчання «Рубіж-2016». Цього разу воїни набиватимуть руку на Херсонщині. Навчання триватимуть майже до кінця жовтня.

Як повідомив командир 48 інженерної бригади полковник Віктор КОРШОК, мета комплексних командно-штабних навчань – покращити планування та управління силами і засобами в нових районах і зокрема в умовах воєнного стану. Визначені частини і підрозділи мають переміщатися на значні відстані комбінованими способами, а кам’янчани – облаштувати ще й переправи через річки.

– Для особового складу 48 інженерної бригади це вже треті навчання за останні півроку, – розповів Віктор Миколайович. – Ми пишаємося нашими хлопцями і віримо, що такі заходи допомагатимуть їм у майбутньому легко виконувати всі завдання та зберегти життя. 


КУРСИ ПРОЙШЛИ 

– ТЕПЕР НАВЧАТИМУТЬ ІНШИХ

Сержанти і старшинський склад Центру розмінування пройшли перші курси підготовки за стандартами НАТО та 5 жовтня отримали сертифікати.

З 19 вересня до 5 жовтня військовослужбовці Збройних сил Канади проводили перший навчально-методичний курс «Підготовки молодших командирів». За словами начальника Центру розмінування полковника Володимира РОДІКОВА, в майбутньому ці курси будуть розвиватися, а набуті знання, вміння та навички молодші командири передаватимуть іншим військовослужбовцям ЗСУ.

– Цей курс є одним із багатьох кроків, які необхідні для того, щоб укорінити лідерські навики і врешті-решт дати змогу Центру розмінування проводити такі курси самостійно, – під час випуску зазначив командувач операції «Юніфаєр» Об’єднаної оперативної групи України підполковник Вейн НІВЕН. – Українським, датським, канадським інструкторам і персоналу дякую за професіоналізм. Ви мали можливість спостерігати за покращенням тих навиків, які намагалися розвивати, в той самий час демонструючи взаємосумісність за стандартами НАТО.

На випуск до центру завітав головний старшина ЗСУ старший прапорщик Олександр КОСИНСЬКИЙ. Окрім офіціозу, він також навідався до військових частин гарнізону та зустрівся із головними старшинами.