Четвер, 28 Березня 2024 р.
7 Жовтня 2016

КАНЬЙОН ПРОДОВЖУЮТЬ ВИВЧАТИ

Смотрицький каньйон уже розглядають і в 3D зображенні. Сталося це 6 жовтня в міськвиконкомі під час засідання робочої групи із розгляду меж каньйону.

Заступник міського голови Сергій Бабій нагадав, що 32 роки тому Смотрицький каньйон став пам’яткою природи державного значення, однак через відсутність конкретних меж охоронної частини нині там неможливо проводити будь-які роботи. Тому ще навесні міська рада виділила 300 тис.грн. на проведення відповідних землемірних робіт у межах міста. Виконавця вдалося знайти лише в Хмельницькому – це НК «Земексперт».

Директор цієї організації Іван Кушнірук продемонстрував на зборах виконану роботу. Було проведено дистанційне зондування землі за допомогою аерофотозйомки, ортофотопланування, 3D графіка, визначено межі каньйону, геологічних пам’яток, зони історико-архітектурної спадщини, прибережної смуги, санітарно-захисної зони та інших показників. Правда, скільки ще часу потрібно, аби звести це все докупи, Кушнірук поки сказати не може.

Також Сергій Бабій звернувся до представників НПП «Подільські Товтри» з вимогою, щоб наукові співробітники показали, де саме в каньйоні знаходяться червонокнижні види рослин і тварин, щоб їх можна було взяти під охорону.

Наступне засідання робочої групи заплановано на 20 листопада.