Четвер, 28 Березня 2024 р.
18 Листопада 2016

ПРО ТИМЧАСОВЕ І ВІЧНЕ

Вчорашнє засідання виконкому міськради проводилося в супроводі громадськості, яка прийшла захистити свої інтереси.

Першими висловилися підприємці сувенірного містечка, що на вул.Старобульварна в Старому місті. Люди вимагали продовжити дію паспортів прив’язки для їхніх тимчасових споруд ще на три роки. А небажання влади це робити списували на те, що територію ринку хочуть віддати місцевим бізнесменам. Під тиском виконком таки продовжив дію договорів на зазначений термін, підтвердивши стару істину, що немає нічого довговічнішого за тимчасове.

Досить емоційно свої вимоги представили на засіданні й члени Молодіжної ради при виконкомі. Колишній голова цієї організації, наймолодший депутат міськради Степан ГУРОМА вимагав внести зміни до Положення про обрання голови ради, щоб це можна було зробити простою більшістю голосів від присутніх, а не 2/3 членів ради, як наразі прописано в документі. Сперечання закінчилися погодженням виконкому.

Також члени виконкому ухвалили низку рішень щодо надання матеріальної допомоги, щодо виплати компенсації в межах бюджетних призначень 45 дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, котрі навчаються в школах. Крім того, було затверджено придбання новорічних подарунків для дітей пільгових категорій дитсадків і шкіл, яких у місті є понад 2,5 тисячі.

Було розглянуто і проект рішення щодо «Меморіальної Алеї Слави» на міському кладовищі. Нагадаємо, що сесія міськради вже двічі розглядала це питання і відклала його на довивчення. У запропонованому проекті йдеться про те, що на Алеї можуть бути поховані: Герої України, Герої Радянського Союзу, Герої Соціалістичної праці; Почесні громадяни міста; військовослужбовці, службовці підрозділів Національної гвардії України Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, бійці добровольчих батальйонів, які загинули в ході проведення антитерористичної операції на сході України.