П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
18 Листопада 2016

ЗА ФАКТОМ МАСОВОГО ОТРУЄННЯ У ГОТЕЛІ «КСЕНІЯ» ВІДКРИТО КРИМІНАЛЬНЕ ПРОВАДЖЕННЯ

Початок на сторінці: https://podolyanin.com.ua/news/kamenets/10751/

Наразі відомо, що медичні працівники діагностували в учасників фестивалю «Перлина Кам’янця» гостру кишкову інфекцію. Батьки деяких дітей наполягали на тому, щоб їхніх чад доставили до дому потягом, відмовляючись від медичої допомоги на місці. Вчора вночі діти з броварського танцювального колективу «Галатея» під наглядом супроводжуючих осіб виїхали до дому потягом «Кам’янець-Подільський-Київ», хоча медики були не в захваті від такої ідеї.

Як повідомляють у міськвідділі поліції, за фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.325 ККУ «Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням».

А про прибуття юних учасників фестивалю до столиці розповідає «Українська правда.Київ»: «22 листопада з потяга на залізничному вокзалі «Київ Пасажирський» госпіталізували 13 дітей і одного дорослого з діагнозом отруєння. Троє школярів у важкому стані. Працюють 12 бригад екстреної медичної допомоги. Голова Київської облдержадміністрації Олександр Горган повідомив, що трьох діток у надважкому стані госпіталізували у Києві, 10 дітей та 1 дорослого повезли до Броварської лікарні, нині вони під крапельницями. Одна дитина лишилась у Кам’янці-Подільському, її стан не дозволяв її везти додому, ще 3 дітей, у яких стан задовільний, батьки забрали додому. Частина дітей виїхали хворими ще з Кам’янця-Подільського. Ці діти брали участь у конкурсі, у них був фуршет увечері у готелі «Ксенія», де вони проживали. Наступного дня, у неділю, під час екскурсії у кількох дорослих почали спостерігались симптоми отруєння. Двох дорослих госпіталізували у Кам’янці-Подільському і прокапали. Вони отримали лікування і їхали до Києва. У потязі їх супроводжували фельдшер і медсестра. У потязі в більшості дітей почали спостерігатись симптоми отруєння. У них навіть температура піднімалась до 40 градусів. Три дитини регулярно втрачали свідомість» (http://kiev.pravda.com.ua/news/5833f4ea5127e/).