П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
2 Грудня 2016

ОСОБЛИВОСТІ БІЛОРУСЬКОГО ТУРИЗМУ

Кам’янецька делегація, котра вирушила до Білорусі з метою налагодження співпраці у сфері туризму 30 листопада, так і не перетнула «лукашенкові» кордони.

Про пригоди посланців повідомила на своїй сторінці у Facebook директор департаменту гуманітарної політики міськради Альона КУЗЕМА:

«Пам’ятаєте, 10 листопада в нас була зустріч із керівником територіального відділення ВГО «Асоціація платників податків України»? Тоді вирішили, що Кам’янець має презентувати свою туристичну галузь у Мінську. За цей час ми провели перемовини із білорусами, підготували презентації, брошури, довідники і поїхали в Мінськ на запрошення білоруської Конфедерації платників податків. Але з’ясувалося, що туристичні буклети – це контрабанда для білоруських митників. Резолюція: повернення!!!».

У коментарі «Подолянину» Альона Леонідівна розповіла, що кам’янчан мурижили на кордоні 4,5 години. Кожні 30 хвилин із новими вказівками: то перерахуйте сувеніри, то порахуйте суму і вагу. «Контрабанда» склала 7 кг буклетів і пакетів на суму 15 доларів. Але найбільш підозрілою білоруським прикордонникам видалася кількість флаєрів. Їх було «аж 30», що набагато більше від «особистих потреб»…

– Нам запропонували від’їхати в Україну, залишити там заборонені речі, й тоді нас впустять, – каже Альона Кузема. – Проте ми подумали: якщо такий же шлях чекає на туристів, чи варто їм пропонувати непередбачувані подорожі? Тому й вирішили повертатися до Кам’янця.