Середа, 24 Квітня 2024 р.
9 Грудня 2016

ДІД МОРОЗ IS DEAD?

Декомунізація цьогоріч торкнулася і новорічно-різдвяних свят у місті. Представники міської влади 6 грудня презентували програму святкувань.

Як виявилося, цьогоріч вона кардинально відрізняється від попередніх. Насамперед тим, що не буде звичного параду Дідів Морозів, та й узагалі як таких Діда Мороза і Снігуроньки вже не буде. Пов’язано це із політикою декомунізації в країні. За словами представників влади, Дід Мороз – вигаданий персонаж і пережиток радянського минулого. Тому всі повноваження надали святому Миколаю. Його Світлиця розташується ближче до цент-ру – у Виставковій залі, що на Соборній. Тут буде і фотозона, де всі охочі зможуть безкоштовно фотографуватися. 19 грудня міський голова урочисто передасть посох правління казковому персонажу Миколаю. Його гостей чекають і цікаві безкоштовні майстер-класи з виготовлення новорічних прикрас. Батьки зможуть заздалегідь передати подарунок Миколаю, аби той привітав діток. Зробити це можна за номером:

3-39-03.

Резиденція ж святого Миколая, до якої за роки звикли кам’янчани та гості міста, вже працює в готелі «Reikartz» ще з 4 грудня.

Того ж 19 грудня, о 16.00, на майдані Польський ринок відбудеться відкриття головної ялинки. Її родзинкою стануть прикраси ручної роботи від школярів і дошкільнят міста. Починаючи з цього дня і до 1 січня включно (крім 24, 25, 30 грудня) на Польському ринку буде весело, адже проводитиметься дискотека «Новорічні батли діджеїв». Змагатимуться вони за приз міського голови.

У місті стартує змагання за найкраще новорічне оформлення екстер’єру закладів торгівлі та харчування, а ще члени журі придивлятимуться і до балконів кам’янчан. Найоригінальніші отримають приз міського голови.

Детальніше про програму заходів «Подолянин» повідомить у наступних номерах, уже доступна вона на сайті газети.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.