Субота, 27 Квітня 2024 р.
9 Грудня 2016

ВОЛОНТЕР ЄДНАЄ КРАЇНУ

Сотні яскравих прапорів, розвішаних у центрі міста на Соборній, 7 грудня привернули увагу кам’янчан.

ВОЛОНТЕР ЄДНАЄ КРАЇНУ

Таким чином наше місто долучилося до Всеукраїнської акції «Велика українська хода», яка присвячена Героям Майдану, Героям АТО, і проводиться заради миру та перемоги України. Організаторка заходу –  волонтер, військовий журналіст, письменниця і громадський діяч Катерина ВАЛЕВСЬКА розповідає, що подорожує містами та містечками України із незвичним багажем – двома сотнями прапорів міст, батальйонів, полків. Бере їх у військових на сході, у представників міської влади. А солдати і мешканці міст на прапорах пишуть свої думки, побажання, щоб силою слова, думки, молитви зупинити в Україні війну. У Кам’янці-Подільському жінка провела 121-й день акції.

– Подорож моя триває зі сходу на захід і знову на схід. Їдемо із міста до міста, від батальйону до батальйону і єднаємо наші прапори. Ми переможемо цю сепаратистську чуму, яка прийшла на нашу землю, лише своєю духовністю, нашим інтелектом, – каже Катерина Валевська. – Приїздимо у різні міста і за ставленням очільника громади до нашої акції одразу бачимо його позицію. Ваш міський голова мене вразив. Коли розповіла, що в п’ятницю їду на схід із кам’янецькими волонтерами, сам запропонував допомогу. Тішить і те, що місцеві мешканці активні. У Кам’янці мене прийняли дуже щиро.

Фотозвіти «Великої української ходи» автор викладає у соціальні мережі, а емоції закарбовує у власній книзі із робочою назвою «Під небом України».

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.