Субота, 27 Квітня 2024 р.
9 Грудня 2016

КВАДРОКОПТЕР ПОЛЕТІВ У АТО

Дмитро Мазій, Роман Браеску-Семенишин, Віктор Міщишин зі спецназівцями

Квадрокоптер і спорядження до нього 2 грудня спецназівцям передали кам’янецькі волонтери. Про вкрай необхідне обладнання в зоні АТО військовослужбовці мріяли давно, а волонтери втілили в життя цю ідею за три місяці.

– Наприкінці серпня ми зустрілись із Віктором МІЩИШИНИМ, який розповів, що бійці 8 Хмельницького полку спецпризначення потребують легкого безпілотного літального апарату, – розповів координатор Центру допомоги кам’янчанам-учасникам АТО Роман БРАЕСКУ-СЕМЕНИШИН. – Дмитро МАЗІЙ підібрав БПЛА з необхідними характеристиками та додаткові технічні засоби. І почалося збирання коштів. Нещодавно квадрокоптер, додатковий комплект батарей, посилені антени, планшет і спеціальний рюкзак вдалося купити і передати не на склад, а безпосередньо військовим-спецназівцям, які будуть його використовувати. В підрозділі є бійці, які пройшли спеціальні курси з пілотування та бойового використання БПЛА.

Фактично все, що ми закупили, – за гроші, надані кам’янчанином Богданом ПРИСЯЖНЮКОМ, який наразі проживає в Києві. Втім кошти нам надавали й інші кам’янчани: Нікіта КОЗАК, Сергій НІКОЛАЄНКО, Яна АНУФРІЄВА, інші земляки, які вносили пожертви в благодійні скриньки фонду. Їх використаємо на реалізацію аналогічного проекту, який незабаром анонсуємо. Всім, хто долучився до гарної справи, хочу передати велику вдячність військовослужбовців і запевнити, що бойовий дух у них на висоті.

Вл. інф.