Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
16 Грудня 2016

ПІДТРИМАЛИ КНИГИ І ЛІСИ

Позачергова сесія міськради, що відбулася 13 грудня, не просто традиційно розпочалася хвилиною мовчання в пам’ять про загиблих на сході країни – в залі були присутні родичі кам’янчан, які свої молоді життя віддали під час захисту держави.

ПІДТРИМАЛИ КНИГИ І ЛІСИ

Представники волонтерських загонів вручили рідним військових – випускників наших шкіл – видану на їхню честь книгу «Життя, мов спалах». Іншу книгу – про брата, який героїчно загинув у зоні АТО, представила одинадцятикласниця ЗОШ №17 Аліна ГРИГОРИШИН.

Подякував батькам за синів і міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ.

Міська рада виділила понад 150 тис.грн. для погашення заборгованостей свого, тепер уже неіснуючого, друкованого органу «Кам’янець-Подільський вісник». Міський бюджет розрахується за борги із заробітної плати, податків, комунальних і послуг друкарні, пошти тощо. 28 тис.грн. підуть на повернення коштів передплатникам газети, яка не виходить уже майже півроку через саморозпуск редакції.

Під час перерозподілу бюджету депутати профінансували частину нагальних потреб у сферах освіти, комунально-го господарства, охорони здоров’я.

КП «Комбінат благоустрою» отримало 380 тис.грн. для збільшення статутного капіталу. На словах повідомили, що має бути закуплено трактор, проте пропозиція вказати в рішенні, що гроші саме на трактор, підтримки не отримала.

Також депкорпус надав фінансову підтримку виданню двох книг: «Митці Кам’янця-Подільського: архітектори, мистецтвознавці, художники» і «Кам’янець-Подільський у контексті українсько-європейських зв’язків».

Голові Верховної Ради України та народним депутатам було адресовано звернення кам’янецького парламенту щодо недопущення зняття заборони експорту лісо- та пиломатеріалів у необробленому вигляді:

«…Сьогодні більшість лісоасортименту практично втрачена. Причиною стало те, що продаж деревини за кордон став пріоритетним напрямком діяльності суб’єктів господарювання. Тимчасова заборона у вигляді 10-річного мораторію на вивезення за кордон деревини дозволяє спрямувати сировину на підприємства України, створення нових робочих місць і забезпечення наповнення бюджету держави.

Під час саміту Україна – ЄС у Брюсселі стало відомо про можливе скасування мораторію на експорт необробленої деревини.

Ми, депутати Кам’янець-Подільської міської ради, висловлюємо стурбованість щодо можливого припинення мораторію, вимагаємо продовжити заборону експорту лісо- і пиломатеріалів у необробленому вигляді та ввести кримінальну відповідальність за незаконне вирубування, транспортування та переробку лісу».