П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
16 Грудня 2016

ПАСАЖИРСЬКІ ПЕРЕВЕЗЕННЯ

Комісія, що в грудні інспектувала кам’янецьких перевізників, озвучила результати своєї роботи. Серед 27 вибірково перевірених водіїв маршруток нелегалів не виявили, а от інші порушення зафіксували.

Ще в листопаді за дорученням міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА було створено комісію з контролю за виконанням умов договору перевізниками міста. Очолив її заступник міського голови Сергій БАБІЙ, а до складу ввійшли шестеро громадських активістів, п’ять держслужбовців і два народні обранці від депутатської комісії з питань промисловості, транспорту, зв’язку та сфери послуг. Саме вони і взялися оцінювати якість пасажирських перевезень у Кам’янці. Для цього самі користувалися послугами перевізників на вибіркових маршрутах.

У результаті комісія перевірила близько трьох десятків маршрутних автомобілів. У дев’ятьох із них не працювала супутникова система озвучення зупинок, три водії не змогли надати трудових угод, а в одного була відсутня медична довідка. Втім нелегалів серед перевізників не виявили, всі авто були забезпечені вогнегасниками та медичними аптечками.

Наразі надано окремі доручення щодо виявлених недоліків. Крім того, в міськраді наголошують, що перевіряти дотримання перевізниками умов договору варто було б щомісяця.