Субота, 27 Квітня 2024 р.
23 Грудня 2016

БЕЗКОШТОВНИЙ КВИТОК – В ОДИН КІНЕЦЬ

У перші місяці нового року в районі відбудуться зміни у наданні послуг із пільгового перевезення громадян. Заплановано, що більшість пільговиків безоплатно зможуть їздити лише щосереди і в один бік. Тобто із Кам’янця-Подільського люди їхатимуть безкоштовно, а в місто, – сплачуючи повну вартість квитка. Це не стосується учасників бойових дій і дітей з багатодітних сімей. Їх перевозитимуть безкоштовно щодня в обидва боки.

Вирішили це 20 грудня під час засідання координаційної ради з питань перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, яке провів заступник голови РДА Микола ЧУМАК.

Микола Петрович пояснив перевізникам, що у Держбюджеті на 2017 рік не передбачено коштів на відшкодування пільгового перевезення громадян. Як і минулого року, цей тягар знову ліг на плечі місцевих бюджетів, яким ще й сплачувати за використані бюджетними закладами енергоносії.

Проте в районі мають надію, що така економія триватиме недовго.

– Минулого року з районного бюджету на пільгові перевезення було витрачено півтори мільйона гри-вень, – розповідає голова РДА Василь СУКАЧ. – Цьогоріч ми вже не зможемо виділити такої суми, бо додали-ся інші витрати. Сільські голови як 2016-го, так і на наступний рік обіцяють делегувати нам кошти для пільгових перевезень, але, на жаль, не всі виконують обіцяне. Як тільки громади делегують нам гроші – відразу ж збільшимо кількість днів для надання цих послуг.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.