Субота, 20 Квітня 2024 р.
23 Грудня 2016

МИКОЛАЯ ЗУСТРІЧАЛИ, ЩАСТЯ Й РАДОСТІ БАЖАЛИ!

Цьогоріч свято зимового Миколая кам’янчани, а особливо діти, відсвяткували на славу. 19 грудня для Кам’янця-Подільського було багатим на події, подарунки, посмішки й емоції.

Нарешті здійснилося те, чого ще з початку грудня чекали всі жителі міста – відкриття головної ялинки. Її святкове вбрання складається із 2 кілометрів гірлянд.

Запальні пісні від вокальних і танцювальних колективів міста, дитячі аніматори у костюмах казкових звіряток на чолі із символом 2017 року – Півнем – розважали кам’янчан і гостей міста. Згодом на концерт завітав святий Миколай, котрий разом з ангелами-помічниками «запалили» ялинку.

Уже традиційно 19 грудня святий Миколай завітав до РЦКМ «Розмай», аби привітати зі святом дітей-сиріт, діток, позбавлених батьківського піклування, дітей учасників АТО та  із малозабезпечених сімей і родин, вихованців Орининської школи-інтернату.

Світлиця святого Миколая

А у Виставковій залі на Соборній урочисто відкрилася Світлиця святого Миколая. Першими святий Миколай привітав дітей вимушених переселенців зі сходу та Криму. Маленькі козаки, тигри, мушкетери, лисички, зайчики, принцеси разом водили хороводи, танцювали, фотографувались, а наприкінці розповіли Миколаю про свої доб-рі справи, за що й отримали солодкі подарунки.

Світлиця святого Миколая працюватиме до 30 грудня включно.

Наступним етапом святкування став молодіжний флешмоб «Миколай вітає кам’янчан»: більше 50 помічників Миколая (студенти вищих навчальних закладів) їздили у маршрутних таксі міста і роздавали дітям солодкі подарунки (понад 500).

Одразу після офіційного відкриття світлиці Миколая біля готелю «Reikartz» розпочався конкурс на найкращу новорічну ялинку «Зимова красуня», участь в якому взяли близько 20 навчальних закладів.

Кожне святкове деревце було по-своєму симпатичне й ошатне, тому і кожне з них здобуло перемогу у своїй номінації. Проте святий Миколай вибрав на свій смак головного переможця – ЗОШ №7 – і нагородив школярів солодким призом від готелю «Reikartz».

Ольга БАНАХ.

Ялинка