Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
13 Січня 2017

НОВІ СТАВКИ ЄДИНОГО ПОДАТКУ

З 1 січня ЗУ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році» змінено розміри прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати.

За ініціативою міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА депутати міської ради 23 грудня на позачерговій сесії прийняли рішення щодо внесення відповідних змін до Положень про місцеві податки і збори.

Цим рішенням розмір ставки єдиного податку для платників першої групи встановлюється до 10% (фіксовані ставки) розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня поточного року (з 1 січня 2017 р. розмір прожиткового мінімуму – 1600 грн). Тобто, ставка єдиного податку для платників першої групи з 1 січня 2017 р. буде в розмірі від 128 до 160 грн. на місяць, залежно від виду господарської діяльності.

Для другої групи платників єдиного податку зменшено відсоткову ставку єдиного податку з 1 січня в межах до 10% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (з 1 січня розмір мінімальної заробітної плати – 3200 грн.). Тобто, ставка єдиного податку для платників другої групи з 1 січня 2017 р. буде в розмірі від 224 до 320 грн. на місяць залежно від виду господарської діяльності.

Майя ГУРСЬКА, директор департаменту економіки та розвитку інфраструктури міста.                                     

Повний перелік розмірів ставок єдиного податку для фізичних осіб першої та другої груп буде опублікований у наступному номері газети «Подолянин» та на офіційному сайті міської ради.