Четвер, 28 Березня 2024 р.
20 Січня 2017

ЗА 6 ГРИВЕНЬ НЕ НАКАТАЄШСЯ!

Імовірно, вже навесні кам’янчанам доведеться їздити в маршрутках за підвищеними тарифами. Місцеві перевізники на координаційній раді, що відбулася цього тижня в міськраді, відкрито заявили про намір підвищити вартість проїзду майже вдвічі – з 3,50 грн. до 6 грн.! Такий крок вони аргументують збільшенням заробітної плати, подорожчанням пально-мастильних матеріалів та запчастин. Утім не виключають, що можна «торгуватися».

До міськради перевізники вже надіслали відповідний лист і роблять перші офіційні кроки до підвищення тарифів.

– Наразі перевізники подають власні розрахунки, які мають перевірити фахівці департаменту економіки та зробити висновок. Також у ЗМІ підприємці повинні оприлюднити проект регуляторного акта та провести громадські слухання. Аж після цієї процедури та ретельного вивчення документації виконком прийматиме рішення про новий тариф. Проте говорити, що вартість проїзду становитиме задекларованих перевізниками 6 гривень, ще зарано. Нова ціна стане відомою наприкінці лютого – на початку березня, – коментує директор департаменту економіки та розвитку інфраструктури міста Майя ГУРСЬКА.

Звістка про подорожчання проїзду до 6 грн. містян шокувала. Доки одні обурюються, інші підтримують петицію проти підвищення тарифів, ініційовану кам’янчанкою Світланою МЕЛЬНИК. Вона вважає, що подорожчання проїзду є необгрунтованим. Крім того, зазначила, що перевізники не дотримуються графіка руху та правил дорожнього руху, і не всі транспортні засоби безпечні. За станом на 19 січня, петиція назбирала вже 127 підписів. Підтримати її можна на офіційному сайті міськради (petition.kam-pod.gov.ua). 

Нагадаємо, що востаннє проїзд у громадському транспорті дорожчав у березні 2015 р.